No va poder ser. El títol de campiona d'Espanya de tennis se'l va adjudicar Lara Arruabarrena. La tennista basca va ser massa rival per una sorprenent Paula Badosa, que havia eliminat a les grans favorites en rondes anteriors. Tot i això, el partit pronosticava una altra exhibició de Badosa, que s'emportava els primers quatre jocs trencant el servei d'Arruabarrena en dues ocasions i mostrant-se intractable. Però a partir del cinquè joc, la tennista de Tolosa reaccionava i es va mostrar molt superior a la gironina, que va pagar la seva inexperiència. La clau va ser la remuntada en el primer set, que Badosa es va deixar escapar en un tie break que mai hauria hagut d'arribar.

Arruabarrena va imposar-se en el desempat i a partir d'allà el partit va posar-se coll amunt per una Paula Badosa poc acostumada a aquests nivells. El segon set no va tenir història i la tennista basca va passar per sobre de la seva rival, que no es va refer del cop rebut en el primer set i va cedir per 6 a 1, davant d'una Arruabarrena plena de confiança que no va deixar escapar la oportunitat per sentenciar la final. La falta d'experiència de Badosa li va jugar una mala passada, però tot i això es va erigir en l'autèntica revelació del torneig.

Un torneig excel·lent

Malgrat haver perdut la final, Paula Badosa se'n va del torneig demostrant que és una de les tennistes amb més futur del panorama estatal. Amb només 17 anys, es va desfer d'una de les favorites, Sílvia Soler (6-4 i 6-2), i també superava amb una solvència impròpia d'una noia de la seva edat de la tres vegades campiona d'Espanya, Laura Pous, a la que guanyava per 6 a 1 i 6 a 4. Així doncs, malgrat haver perdut la final, Badosa se'n va de Sant Joan Despí com a gran revelació.