El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) ha informat al Barcelona que desestima el recurs presentat per la sanció que li va imposar la FIFA d'estar dos períodes sense poder fitxar.

Així ho ratifica el TAS en una nota de premsa, en què també informa de la sanció econòmica de 370.000 euros que haurà d'abonar el club català.

D'aquesta manera, el club blaugrana no podrà acudir als mercats d'hivern d'aquesta temporada i al d'estiu del 2015, encara que aquest fet, per contundent que sigui, no hauria d'afectar gaire els plans de l'entitat catalana, que l'estiu passat va fer una inversió milionària (una mica més de 150 milions) per contractar jugadors en cas que no prosperés el recurs.

La FIFA va sancionar amb dos períodes sense poder contractar jugadors, encara que un recurs d'apel·lació del Barcelona va permetre parar la sanció, entrar al mercat d'estiu del 2014 i fer amuntegament de jugadors.

Va ser a final de l'agost passat quan la FIFA va ratificar la sanció i ara ha estat el TAS que no ha acceptat el recurs blaugrana.

Aquesta situació, que en el seu moment va ser denunciada per l'actual president, Josep Maria Bartomeu, com una "mà negra" que volia anar contra l'entitat, ha anat adquirint un altre to després que el mateix dirigent acceptés mesos després que el club "havia comès alguns errors" en la contractació de jugadors menors de 18 anys, que anaven en contra de l'article 19 del Reglament sobre l'Estatut i la Transferència de Jugadors.

La impossibilitat de fitxar jugadors després de la sanció ja es va cobrar en el seu moment el càrrecs de dos executius, com són Albert Puig i Guillermo Amor, que ja no estan al Barcelona, encara que la sanció en ferm podria passar factura fins i tot a la directiva, després que algunes enquestes destaquin que la majoria de socis volen que Bartomeu convoqui eleccions l'estiu que ve i que no esgoti el seu mandat (2016).

Un directiu del Barcelona ha assenyalat aquest matí a Efe, després de conèixer la resolució del TAS, que ara "és quan s'hauran de sol·licitar responsabilitats a qui correspongui".

"Ja no podem aguantar el discurs que la Masia no es toca. S'han comès errors administratius. Ho hem fet malament i ha d'haver-hi conseqüències. Malgrat que creiem que això no afecta al nostre pla estratègic perquè vam fitxar l'estiu passat, hi ha d'haver més conseqüències que acomiadar Albert Puig o Guillermo Amor", ha afegit el directiu blaugrana consultat.