Un any més, i com marca la tradició, el tercer diumenge de gener, Fontajau es va engalanar per acollir el Campionat Territorial de Grups de Xou, on aquest cop van participar 24 equips de 16 clubs de les comarques gironines.

Amb gairebé tres quarts d'hora de retard, va arrencar la competició. Els secrets que tots els equips tenien guardats, es varen anar desvelant a mesura que avançava la tarda. Cada equip a la seva manera, i amb les seves opcions, van anar jugant les seves respectives cartes de la manera que més els va interessar. La tarda va ser entretinguda, si bé és veritat que el plat fort, l'espectacle més esperat, es va fer esperar fins a última hora. La gran atracció era veure la coreografia del Club Patinatge Artístic Olot: Sobreviure, que l'organització ja es va encarregar de guardar com a traca final.

Com era d'esperar, a l'hora de la veritat no hi va haver sorpreses, i el vuit vegades campió del món, i nou d'Europa va fer els deures. El gran favorit va imposar la lògica per tornar a deixar a tothom bocabadat i revalidar el títol per començar un llarg camí que la de portar d'aquí uns mesos a Colòmbia, on si res no falla intentarà fer-se amb el seu novè títol mundial. L'Olot de Ricard Planiol es feia abans de començar la pregunta si "en la lluita per la vida... s'imposa sempre la llei del més fort?". I la resposta la varen donar elles mateixes! Les de la capital de la Garrotxa van obtenir la puntuació més alta de tots quatre grups, amb una puntuació total de 93,50 punts. El segon calaix del podi de la modalitat grups grans va ser per l'amfitrió CPA Girona, que amb Fent i desfent va aconseguir la segona millor puntuació (88,80). El text del programa d'aquesta coreografia diu: "Fer, desfer, refer... no et deixis endur per la pressa i la desesperació. Amb paciència i enginy superaràs els obstacles". I aquest va ser el guió que va fer servir per fer gaudir d'allò més als aficionats que es van apropar fins a Fontajau. Va completar el podi, el CPA Sarrià amb Un moment màgic, que va obtenir 73,60 punts. El segon equip del CPA Olot, amb Buscant destinatari va ser quart amb 69,40 punts, i també es va assegurar un bitllet per Reus. Finalment el GEiEG amb una puntuació total de 59,40 punts, i amb el ball Contra el temps va tancar la classificació, com a cinquè classificat.

Pel que fa a la categoria de grups petits, aquest cop sense el principal favorit després de la retirada del PA Blanes en el darrer Mundial on va obtenir la medalla de bronze, tot quedava més obert. Els quatre equips participants tenien les seves opcions. El guanyador va ser el CP Llagostera amb la coreografia Expressions Artístiques amb 78 punts. Amb aquesta coreografia, el Llagostera va aconseguir a la perfecció transmetre que "l'art es pot representar de diverses maneres, però sempre pretén emocionar a través dels sentits". El CP Hostalric i el CPA Sarrià van completar el podi amb Esperança inesperada i No puc caure, respectivament.

Com marcava el programa, el campionat va alçar el teló amb el grup de quartets. El primer a sortir a la pista va ser el Club Patinatge Llagostera amb la coreografia El primer vol, i a partir d'aquí un per un varen anar desfilant tots els equips per mostrar a les més de 4.000 persones que varen omplir les grades de Fontajau el treball realitzat aquests últims mesos. En la categoria de quartets el vencedor va ser el PA Maçanet amb 80,30 punts per Inevitable. El CP Llagostera (77,70) i el CPA Porqueres (70,40) van acabar segon i tercer, respectivament amb El primer vol, i Hits.

A la categoria de juvenil, la victòria també va caure del costat del CPA Olot. La coreografia Malson va ser la més punuada amb 80,90 punts. El Bescanó amb Fent Camí (76,60) i És meu del CP Celrà (72,70) van completar el podi. L'Hostalric amb És hora de canvis (70,20) va ser quart i també serà al Campionat de Catalunya, on hi seran com a mínim els quatre primers de cada categoria. Ara tres setmanes justes per acabar de polir els darrers detalls, i fer els quatre últims retocs, abans de disputar el Campionat de Catalunya, els dies 7 i 8 de febrer a Reus.