Un Barcelona crescut pels bons resultats i que ha deixat enrere els seus dubtes, almenys per ara, té aquesta nit un test exigent al Camp Nou contra un Vila-real que també travessa una bona ratxa. Tots dos equips també seran rivals d'aquí un parell de setmanes en una de les semifinals de Copa.

El recent triomf al Calderón donarà ales als blaugranes. Una eliminatòria que es presentava amb dubtes ha servit perquè l'equip de Luis Enrique torni a creure en si mateix amb un joc no tan elaborat, però sí molt més contundent en atac. Des d'aquella derrota a Anoeta, el passat 4 de gener, quan van aflorar les diferències entre Luis Enrique i Leo Messi -confirmades fa uns dies per Jérémy ?Ma?thieu-, i el president Josep Maria Bartomeu es va veure obligat a convocar eleccions, el Barça li ha donat la volta al mitjó. Els blaugranes han guanyat els set partits que han jugat, tres d'ells contra l'Atlètic de Madrid, la seva "bèstia negra" de l'any passat. Han aconseguit golejades i la seva autoestima ha crescut exponencialment.

En total, el Barça ha aconse?guit en aquests set partits, set triomfs (tres davant l'Atlètic de Madrid, tres davant de l'Elx i un contra el Deportivo de La Corunya), ha marcat 26 gols i n'ha encaixat tres. En l'equilibri entre la defensa i l'atac hi ha el secret, però sobretot en el paper de la seva tripleta de davanters. L'equip blaugrana ha recuperat Leo Messi, té Neymar en el seu millor moment des que va arribar al Barça i Luis Suárez, sense marcar, sap quin és el seu ofici i ofereix assistències i molts espais als seus dos companys.

Per una vegada que els catalans juguen només un partit setmanal (el proper compromís serà diu?menge que ve a San Mamés), Luis Enrique segurament apostarà per l'onze tipus que l'hi ha permès guanyar renovada confiança en el seu futbol. Es podria plantejar algun canvi en defensa o al mig del camp, com l'entrada de Xavi Hernández, encara que tot apunta que confiarà en aquest onze tipus. El Vila-real arriba al Camp Nou encadenant divuit partits sense conèixer la derrota, unes xifres que, segons va valorar Luis Enrique, demostren les capacitats del rival. "Aquesta confirma el que podem apreciar en l'equip de Marcelino. Tindrem dificultats perquè tenen capacitat de gestionar bé la pilota i compten amb uns conceptes defensius bons. Acumulen una ratxa espectacular que esperem trencar", va dir. Sobre el moment del seu equip, que suma set victòries consecutives, l'entrenador blaugrana confia en què els seus jugadors arribin "frescos" amb vistes al tram decisiu de la temporada.

Sobre les paraules de Jérémy Mathieu, que va reconèixer que a Messi "se li van tcreuar els cables" després que el tècnic no assenyalés una falta durant un partit d'entrenament, Luis Enrique va recórrer a una de les seves frases més utilitzades quan se li pregunta per qüestions del vestidor: "No m'interessen les polèmiques".

El Vila-real arriba a Barcelona amb la idea de certificar el gran moment de forma que li ha permès arribar a les semifinals de Copa, seguir viu a la Lliga Europa i en plena lluita per les places de privilegi en la lliga. Els castellonencs confien en aquest moment dolç per aconseguir un resultat de pes en un escenari de luxe com és el Camp Nou. La gran novetat de l'equip groc és la presència de Joel Campbell (Arsenal), que al costat del defensa Eric Bailly (Espanyol), són els fitxatges d'aquest mercat hivernal. Campbell va debutar ja a l'eliminatòria de Copa de dijous passat a Getafe i podria comptar amb més minuts avui. En el capítol de baixes segueixen fora de l'equip els lesionats Bojan Jokic i Adrián Marín, que ja sumen unes quantes setmanes aturats.