El ripollenc Marc Carós (Sport HG) i la lleidetana Àngela Castelló (Club Trail Running Girona) es van imposar ahir en la cursa més llarga del Trail Rocacorba, de 30 km i uns 1.700 metres de desnivell positiu. Uns 1.200 corredors van participaren les diferents curses organitzades per klassmark. En la cursa de 20 km, amb 800 de desnivell positiu, els vencedors va ser Joan Comas (Besalú Cross) i Júlia Font (Sport HG/AmlSport).

En la distància curta, de 12 km i 350 de desnivell positiu, els més ràpids van ser Jaume Cornellà (CE Celrà/Club Trail Running Girona) i Eugènia Miró (Nabes Team/A la Menuda). La jornada va estar marcada per les baixes temparatures, sobretot als cims, on els corredors van córrer entre el glaç.

En la prova estrella del dia, el Trail de 30km , a més del Santuari de Rocacorba (923m), els atletes es van enfrontar a tres cims més - el Golany (864m), el Collet (826m) i la Muntanya de Velers (545m) - Þns arribar de nou a Canet d'Adri. Tot, per un traçat format per corriols en un 90%.

La victòria va anar cara ja que els cinc primers van arribar en un marge de dos minuts. Després de Carós, es van classificar el jove Marc Pérez (Sport HG) i David Coma (Nabes Team/Club Trail Running Girona). En l'apartat femení, vuit minuts darrera de Castelló, que va quedar dotzena de la classificació absoluta, va arribar Eli Gordón (C.H. Cerdanyola Atletisme) i Messi Arcos.

En la Trail Express, de 20 km, Comas va dominar la cursa amb un temps de 1h, 47min i 12 seg. Poc després van entrar Ruben Hernández (BTR pro Team) i Albert Soley (t-Bikes Rios Running). En categoria femenina, el podi que en el calaix més alt va ser per Júlia Font, el van completar Claudia Roca (C.E. Callús) i Begoña de la Rocha (Club Trail Running Girona).

Finalment, en la marxa de 12 km, els tres primers van ser Jaume Cornellà, Isaac Bartí (C.N. Olot) i Victor Da Acosta (C.O. Farners). En fèmina, el podi va estar format per Eugènia Miró, Glòria Mascarós (Matxacuca) i Laura Castillejos.