L'Olot s'ha acostumat als resultats positius. L'equip de Rodri ha deixat definitivament enrere aquell mal començament de lliga que va acabar quan Rodri es va asseure a la banqueta dels garrotxins. La confiança ha crescut, proporcionalment, a la seva puntuació al grup 3 de segona B. I ahir a Palma de Mallorca va ser una clara exposició d'aquesta recuperació. Tot i que Carlos va fallar un penal quan els garrotxins guanyaven per 0-1, al final van acabar donant per bona la igualada, que els manté a la zona mitjana i a sis punts de la promoció d'ascens.

Si alguna cosa caracteritza també aquest Olot és la capacitat de patiment que ha demostrat. La d'ahir era una prova dura i malgrat que els gironins dominaven, no aconseguien crear bones oportunitats. Només un parell de xuts d'Abel i Mussa abans de la primera mitja hora de partit. A partir d'allà el duel es va anar animant i el joc es trencava fet que feia que les ocasions anessin d'àrea a àrea.

Passada la mitja hora, Tià feia un xut perillós que inquietava un Wilfred que fins aleshores havia tingut una tarda molt tranquil·la. L'Olot però no es va arronssar i va respondre amb l'ocasió més clara de la primera meitat. Un gran xut d'Héctor que, despres de desviar Royo, s'estavellava al travesser de la porteria mallorquinista. El domini territorial i també d'ocasions dels olotins no es veia recompensat en el marcador. S'arribava així a la mitja part del partit amb un 0-0 al marcador que no feia justícia als mèrits dels garrotxins, que s'havien sobreposat a un rival dur i a unes condicions climatològiques adverses, amb molt vent.

La segona meitat començava de la millor manera possible. Per fi l'Olot aprofitava una de les clares opcions de gol. Una gran jugada entre Musa i Carlos, deixava a Sielva sol que afusellava a plaer el porter del Mallorca i posava en avantatge els de Rodri. El gol esperonava els olotins que de cop es trobava amb un penal a favor comès sobre Musa. El partit es posava coll avall per l'Olot però el golejador dels gironins, Carlos Martínez, fallava des dels 11 metres. Una llàstima perquè a partir d'aquest moment els homes de Rodri es van desconnectar i el Mallorca, esperonat per igualar el resultat, començava a apretar fins que passat el quart d'hora de la segona part, en una jugada molt confosa, Sergio empatava el partit i animava un Mallorca que començava a dominar territorialment un Olot que es veia per primer cop sobrepassat. Un gol "fantasma" perquè la pilota va tocar el pal i Wilfred hi va posar la mà sobre la línia.

D'allà fins al final el Mallorca que accelerava i l'Olot que només creava un cert perill en jugades assajades. La nota positiva va ser el debut d'Antonio Trujillo, que disputava poc més de 20 minuts i que, tot i no tenir assumits alguns mecanismes, se'l va veure ben integrat. L'Olot continua en la seva escalada i ja fa 5 jornades que no perd, des del partit contra el Vila-real B en la jornada 18. Ara la promoció d'ascens, que marca l'Hèrcules, és a sis punts de distància, mentre que el coixí sobre el descens s'ha disparat fins als vuit. Toca mirar cap amunt.