El 10 d'octubre del 2009, el llavors Argón Uni Girona jugava el seu primer partit a Lliga Femenina 1 a Salamanca i, aquell dia, Anna Caula va posar en pista nou jugadores: el cinc inicial -Laura Antoja, Anna Carbó, Laura Camps, Petra Stampalija i Kaayla Chones- més Mar Rovira, Nina Bogicevic, Berta Siñol i Georgina Bahí. Dissabte, cinc temporades i mitja més tard, l'actual Spar Citylift Girona perdia a la pista de l'UPV Guipúscoa i el tècnic Ramon Jordana, de les nou pioneres només comptava amb Anna Carbó . L'aler va compartir titularitat amb Noemí Jordana, Brittany Chambers, Ify Ibekwe i Vanessa Gidden mentre que, al llarg del duel, el tècnic de Torelló va donar minuts a Eva Bou, Jael Freixanet, Vita Kuktiene i Iho López.

Carbó és l'únic punt d'unió entre el primer i l'últim partit de l'Uni a Lliga Femenina i la protagonista més constant de cinc temporades i mitja en les quals el club de Fontajau ha comptat amb 50 jugadores exactes a la màxima competició del bàsquet femení. Computant el partit de dissabte a Sant Sebastià, Carbó ha participat en 145, mentre que Cintia Molina, pivot barcelonina que jugava amb el filial a Copa Catalunya fa dues temporades, és l'única que només va debutar en un partit puntual i no ha jugat més. Carbó lidera el rànquing de partits (145), minuts (4.036 minuts) i punts (1.251) de l'Uni a Lliga Femenina 1 mentre que Noemí Jordana, que va arribar a Fontajau en la tercera temporada a l'elit per tapar la marxa de l'actual fisioterapeuta Laura Antoja, ocupa el segon lloc en tots tres apartats -95 partits, 2.910 minuts i 903 punts- amb Eva Bou completant el podi en partits, la mateixa Antoja en minuts (1.444) i l'argentina Gisela Vega en punts (511).

Un dels directius històrics de l'Spar CityLift Girona des de la seva fundació i habitual responsable del servei estadístic en els partits a Fontajau, Josep Maria Santiago, ha recopilat aquestes dades i en destaca, com a curiositat, que de les set jugadores que han arribat al mig centenar de partits de Lliga amb l'Uni sis són catalanes: Carbó, Jordana, Bou, Bahí, Freixanet i Antoja; amb la senegalesa Toch Sarr, curiosament rival dissabte passat amb l'UPV, com l'única estrangera que ha arribat a aquesta xifra. En aquest detall, que les estrangeres no tenen mai gaire continuïtat a Fontajau, es pot explicar per què les catalanes poden acaparar les primeres posicions de tots els rànquings. Toch Saar va jugar a Girona dues temporades, per això suma 56 partits, mentre que Gisela Vega es va barallar sota els taulers gironins una temporada i mitja, fet que li va permetre arribar als 511 punts. Per això mateix, grans anotadores que només van vestir un any la samarreta de l'Uni, com Angel Robinson o Jacinta Monroe, tenen menys punts anotats que Jordana, Antoja, Saar o, fins i tot, que la seva compatriota Cierra Bravard que va viure dues etapes a Girona després, que agafés el relleu a mig curs d'una altra anotadora compulsiva, Chardé Houston, que amb només onze partits no va tenir temps de fer-se un forat en els rànquings.

En la recopilació de Josep Maria Santiago queda clar l'encert que, per a la seva carrera, Anna Carbó la va encertar fitxant per Girona, llavors a Lliga Femenina-2, després de dos anys amb protagonisme a la màxima categoria amb Estudiantes i Burgos. A Girona, Carbó ha crescut com a jugadora i no n'ha marxat, amb l'excepció d'una experiència a Austràlia el passat estiu, i els registres històrics amb la samarreta de l'Uni difícilment seran superats en bastants anys. A relativa distància de Carbó en els rànquings hi ha Noemí Jordana, però la veterana base de Torelló té vuit anys més que la seva companya i no la podrà superar. Per edat hi podria arribar la pivot blanenca Iho López que, amb només divuit anys, ja ha jugat 32 partits a Lliga Femenina 1 tot i que, de moment, amb poca incidència en minuts, 249, i sobretot en punts: 26

Curiosament la que va ser la joia de la corona de l'Uni Girona en categories de base, i peça clau per a l'ascens, la gironina Marta Xargay, no va arribar mai a jugar un sol partit amb el club de Fontajau a la màxima categoria. Xargay va firmar pel Salamanca just després de pujar i, precisament, ja jugava amb el Perfumerías Avenida aquell 10 d'octubre del 2009 quan Anna Carbó i companyia disputaven el primer partit de l'actual Spar Citylift Girona a Lliga Femenina 1.

Així, sense Xargay, l'Uni ha comptat amb cinquanta jugadores en aquestes cinc temporades i mitja a l'elit, però, en canvi, ha tingut molta menys rotació pel que fa a la banqueta. Només tres noms: Anna Caula, Joan Carles Díez i l'actual entrenador Ramon Jordana. Ara bé, el pas de Díez va ser curt i poc reeixit. Va ser en els dos primers mesos de la temporada 2010-11, quan Caula es va voler apartar de la banqueta, però els mals resultats van provocar que tornés a gafar l'equip abans de Nadal.