L'extècnic alemany Udo Lattek, considerat un dels entrenadors de més èxit de la Bundeslliga i que va dirigir el FC Barcelona entre el 1981 i el 1983, va morir diumenge passat als 80 anys en una residència d'ancians de Colònia, segons van confirmar ahir fonts del Bayern de Munic. Lattek, nascut a Munic el gener del 1935, va entrenar durant la seva carrera els més destacats clubs de la Bundeslliga a més a més del Barça. La seva trajectòria com a futbolista va transcórrer entre equips com l'Osnabrück i el Bayer Leverkusen, però els seus màxims èxits els va aconseguir com a entrenador al seu pas pel Bayern Munic, el Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund i Schalke 04. En el seu historial hi ha un total de 15 grans títols, incloses una Copa d'Europa, vuit títols de la Bundeslliga, tres Copes d'Alemanya, una Copa de la UEFA, així com una Recopa amb el Barcelona (1981-82) després de derrotar l'Standard de Lieja belga (2-1).

Latteck va arribar al club català el 1981, per rellevar en el càrrec Helenio Herrera i va tenir com a jugadors Diego Armando Maradona i Bernd Schuster. Les seves relacions amb el seu compatriota van ser més aviat tempestuoses i finalment va ser substituït al capdavant de l'equip català per Cesar Luis Menotti. Al curs 1981-82, aquell Barça va disposar de cinc punts d'avantatge a falta de sis jornades, però el segrest de Quini va fer perdre les possibilitats de l'equip blaugrana en una Lliga que va acabar guanyant la Reial Societat.

Després del seu pas pel Barça, Lattek va tornar a Alemanya i es va posar al capdavant del Bayern de Munic, fins que el 1987 va passar al Colònia, on va exercir com a director esportiu. D'aquí va saltar al món periodístic i va passar a ser cap de redacció del setmanari Sport Bild. Ja retirat, va admetre problemes de salut, inclòs l'abús de l'alcohol, i la tendència a perdre els nervis o al comportament autoritari.