El Reial Madrid, liderat per Rudy Fernández i Sergio Rodríguez i recolzat en un gran treball col·lectiu, va aconseguir una important victòria, 97-73, davant un Barcelona que no va trobar els mateixos arguments que el seu rival per optar a aquest objectiu.

A tota velocitat i sense frens. Així va començar el clàssic europeu. Reial Madrid i Barcelona van sortir amb tot des del primer segon i al minut i mig de joc ja s'havien anotat deu punts, 5-5.

Pablo Laso, entrenador del Reial Madrid, i Xavi Pascual, tècnic del Barcelona, van usar la seva llarga banqueta i com l'ocasió ho mereixia i tots dos van jugar la seva particular partida d'escacs, donant entrada cadascun a deu de les seves peces al primer període, cosa completament inusual.

Amb el Madrid com a clar dominador dels primers deu minuts de joc i amb Rudy i Gustavo Ayón com a mariscals de camp, el marcador va reflectir un 26-16. Les defenses van entrar en acció en el segon quart i van frenar el ritme d'anotació (42-33). La defensa de canvis del Madrid i l'encert de Hezonja va mantenir, més o menys, la diferència, al tercer quart, però a l'ultim parcial amb Rudy desbocat i Rodríguez fent màgia, el Reial Madrid es va disparar davant un Barcelona que no va trobar la motivació necessària.