El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, va assegurar ahir que "l'Agència Tributària no treballa seguint criteris polítics" i va rebutjar que la imputació del president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, per presumpte delicte fiscal en el fitxatge del brasiler Neymar, respongui a motius d'aquest tipus.

"Puc assegurar que cap dels nostres professionals treballa al dictat d'opinions polítiques com sembla que s'insinua per aquest tipus de declaracions. No hi ha ni persecucions polítiques, ni es fa això per portar una samarreta o per deixar de portar-la, res a veure", va afirmar Ferre.

Miguel Ferre es va expressar així en declaracions al programa Las Mañanas de Radio Nacional d'Espanya (RNE), després que el president del Barça atribuís la situació que viu el seu club i la seva imputació a "algú amb poders" i a qui "no li agradat que vingui Neymar el Barcelona".

"No és una qüestió de samarretes en absolut, ni de qualsevol altra consideració. Hi ha una llei que diu que cal pagar una sèrie d'impostos en una sèrie de circumstàncies i hi ha contribuents que han optat o han pogut optar, això ja ho determinarà el jutge ja que està a les mans, per no complir les seves obligacions fiscals", va afirmar Ferre.

El secretari d'Estat d'Hisenda va insistir que "l'Agència Tributària no treballa seguint criteris polítics, ni veient l'opció política dels contribuents". "L'Agència es limita a aplicar les lleis que han estat aprovades pel congrés i el Senat en la tramitació parlamentària i es limita a cobrar aquests impostos", va afegir Ferre.

El passat dia 3 el jutge Pablo Ruz de l'Audiència Nacional va citar com a imputat el proper divendres dia 13 a Josep Maria Bartomeu, per un delicte fiscal en el fitxatge del brasiler Neymar corresponent a l'exercici de 2014, del qual també ha de respondre el Barça com persona jurídica.

L'acte del jutge es va notificar un dia després que la Fiscalia li demanés imputar Bartomeu per un presumpte delicte fiscal comès en l'exercici 2014, en què Hisenda calcula un frau de 2,8 milions d'euros per part del president i del club , de manera que al Barça se li imputen ja tres delictes fiscals.

Ruz va rebutjar la petició del fiscal José Perals d'investigar aquests fets en una peça separada de la causa principal, en la qual ja estaven imputats el Barcelona i l'expresident Sandro Rosell.