El Figueres va aconseguir salvar els mobles a última hora, després de sortir adormit a la primera part i rebre dos gols en només tres minuts. I és que els jugadors semblaven desconcertats al principi del partit, després del viatge en l'autocar i sortir a un camp amb les dimensions de joc tan reduïdes. Els locals, més acostumats al seu terreny de joc, en el qual a més de les dimensions se sumava el mal estat de la gespa artificial, plena de pedaços, van fer valer el seu futbol directe i intens en la primera part, i més veient que elsjugadors altempordanesos no acabaven d'entrar al partit.

I els de la Via Júlia ho sabien aprofitar. Ja en el minut sis de partit van tenir la primera opció clara, amb un xut des del mig del camp que Ureña va haver de desviar per sobre del travesser. Els locals, amb el pas dels minuts, s'anaven sentint més còmodes i als vint minuts haurien pogut marcar ja en dues ocasions, de Raül Rodríguez i de Ferran. El Figueres seguia inoperant i, al minut 25 va rebre el primer cop: Chicho no va encertar en el refús i aquest el va aprofitar Alabau per sorprendre, de cap, Ureña, marcant el primer.

Quan els altempordanesos s'estaven recuperant d'aquesta galleda d'aigua freda, Alabau, novament, va aconseguir marcar el segon, després de recollir le refús d'Ureña i marcar en la segona jugada només dos minuts després. La sort, per la Unió va ser no rebre més gols, ja que els locals els tenien totalment dominats, mentre que els d'Eduardo Vílchez només van aconseguir acostar-se a la porteria de Burgada en dues arribades de Roger Vidal i de Revert, però les seves rematades anaven mal dirigides.

El descans, però, va afavorir els altempordanesos, que van sortir més confiats en les seves possibilitats i, sense córrer i amb les idees clares, va aconseguir situar-se bé al damunt del terreny de joc. Així,doncs, de mica en mica la Unió es va apropiant del control del partit, i ja en la primera aproximació, a Revert li va anar de molt poc per connectar amb el cap la centrada de Ritxi. En una jugada d'estratègia, Revert va centrar amb el cap des del segon pal i Chicho va aconseguir empènyer la pilota al fons de la xarxa, escurçant distàncies en el 60.

L'entrada al camp d'Eric Vilanova i de Guillem Pérez, va donar aire als figuerencs, que s'anaven acostant més a la porteria local. Un llançament de córner de Pedro va aconseguir connectar-lo Javi Revert, amb un precís cop de cap, per enviar-lo al fons de la xarxa de Tato.

Amb l'empat, els locals van voler salvar més el punt que intentar buscar la victòria en els últims deu minuts de partit, signant un punt que satisfà el Figueres.