Els equips grans també perden partits. Va quedar demostrat la setmana passada, quan l'Spar Citylift Girona, líder de la Lliga Femenina va caure a la pista del Gipuzkoa (76-64). Ahir tocava reaccionar, i l'equip ho va fer. Les de Ramon Jordana no es podien permetre el luxe d'encaixar dues derrotes consecutives, i menys quan només falta una setmana per una de les cites més importants de la temporada: la Copa de la Reina.

Sense fer res de l'altre món, l'Uni va complir amb el tràmit. Les de Fontajau lluny de la seva millor versió, en van fer prou jugant a mig gas per superar un Zamora que mai va tenir opcions reals de victòria. Ja a la fi del primer quart, l'Uni havia deixat clar que no volia sorpreses (24-12). Tot i que no va ser un bufar i fer ampolles, l'Spar Citylift mai va veure perillar el triomf. El segon quart millor no explicar-lo. Va ser espès, molt espès (3/12 en tirs de 2, 0/4 en triples i 2/2 en tiurs lliures). Facin la suma. El resultat? l'Uni només va ser capaç d'anotar 8 punts. En tot cas, la baixa efectivitat en atac no va ser cap problema, i és que les castellanes tampoc ho van aprofitar per treure'n rèdit i escurçar diferències. Amb tots aquests ingredients es va arribar al descans amb un 32-24, que si bé és cert que no era definitiu, deixava el camí molt ben traçat. I més tenint en compte el guió del partit.

Aprofitant el pas per vestidors, el tècnic Ramon Jordana, exigent com de costum en ell, segur que va aprofitar l'ocasió per esbroncar les seves, amb l'objectiu de buscar una millora en el joc. No ho va aconseguir, però en tot cas, tampoc va ser necessari. Amb el pas dels minuts, l'Uni va anar engreixant el marcador per aconseguir una màxima de 19 punts, gràcies a un parcial de 15-0, passant del 32-28 al 47-28. Mentrestant, Ibekwe ?seguia fent de les seves, com ja ens té acostumats aquesta temporada. Un cop més va liderar l'equip, juntament amb Chambers i Jordana. A la fi del tercer temps, 49-33. El Zamora seguia esborrat, i l'Uni més per mèrit del rival que no pas d'ell mateix, va preferir enllestir la feina per la via ràpida.

L'últim període, evidentment, i com era d'esperar va ser un simple entrenament pensant ja amb la Copa. Anna Carbó amb un triple i un tir de dos va posar la màxima diferència, 65-37 (+28) a l'electrònic, a cinc minuts per acabar. Amb la setzena victòria del curs a la butxaca, Ramon Jordana va fer entrar les menys habituals: Èlia Ros, Eva Bou i Iho López. Chambers va posar el 70-50 definitiu amb un triple sobre la botzina per acabar sent, un cop més, la màxima anotadora del partit (16 punts).

Propera parada, dissabte (17 h) a Torrejón de Ardoz en la semifinal de Copa contra el Conquero de Huelva, a qui tothom somia derrotar per continuar fent història de la mà de Ramon Jordana.