El Barcelona ha posat aquesta nit un peu en una nova final de la Copa del Rei en guanyar, per 3-1, el Vila-real, al qual, no obstant això, ha deixat escapar viu del Camp Nou, ja que Neymar ha fallat un penal, quan pitjor ho estava passant el conjunt groc, que podia haver deixat resolta l'eliminatòria.

Encara que Marcelino ha repetit el mateix onze que va plantar cara al Barça a la Lliga, el plantejament dels valencians no ha tingut res a veure amb el de fa deu dies.

El Vila-real ha radicalitzat la seva aposta defensiva amb el propòsit d'evitar un altre partit d'anada i tornada en el qual Barcelona de Luis Enrique se sent, avui dia, com peix a l'aigua.

L'objectiu no era un altre que el d'evitar que passessin moltes coses aquesta nit al Camp Nou i provocar que l'eliminatòria s'hagués de decidir a El Madrigal.

Els visitants ho han aconseguit durant els primers quaranta minuts, en què, el Barça ha evidenciat un dels seus majors pecats del passat: la seva obstinació per fabricar tot el seu futbol pel centre renunciant al desbordi per banda.

Un parell de trets de Messi que ni tan sols han inquietat Asenjo i un gol ben anul·lat a Mathieu per fora de joc havia estat tot el bagatge ofensiu del conjunt local fins que ha arribat l'1-0 a falta de quatre minuts per arribar al descans.

Sense encert en l'elaboració, i embolicat en les dues línies de quatre del rival, la jugada ha hagut de venir de l'únic error defensiu del Vila-real en tota la primera part: una cessió defectuosa de Pina a Musacchio que Luis Suárez ha interceptat per córrer la banda esquerra i cedir la pilota a Messi, qui ha afusellat des de la frontal.

El gol ha sacsejat el partit, fins aleshores bastant anodí. El propi Luis Suárez ha estat a punt de fer el segon amb un tret que ha creuat massa i en un remat d'Iniesta que ha volgut desviar al fons de la xarxa i al qual ha arribat unes dècimes tard.

El Vila-real que no s'havia acostat als voltants de l'àrea blaugrana en tota la primera part i que a més havia perdut per lesió a Bruno, el seu home clau en la medul·lar, per fi ha donat senyals de vida en l'última jugada abans del descans: un remat de primeres de Vietto a passada de Txerixev que Ter Stegen ha enviat a córner.

Ha començat boig el segon temps. En la primera jugada ofensiva del Vila-real, i amb Jonathan dos Santos a terra lesionat, Luis Suárez regalava la pilota a Bladers, que sorprenia a Ter Stegen amb un cop de dreta des de la frontal.

La pilota s'ha esmunyit com un obús pel centre de la porteria, deixant retratat al porter alemany, que ha pogut haver fet més per evitar el gol.

Però l'alegria dels de Marcelino ha durat dos minuts, el temps que ha tardat Iniesta a inventar-se una paret genial amb Luis Suárez per fer el 2-1 i anotar el seu tercer gol de la temporada, els tres a la Copa. Per acabar-ho d'arreglar visitants, Jonathan abandonava trencat el terreny de joc, deixant la seva plaça a Rukavina.

El gol d'Iniesta ha semblat copejar el Vila-real, i el Barça, de la mà d'un incombustible Mascherano -enorme el seu partit en la medul·lar- i d'un hiperactiu Luis Suárez, ha tornat a dominar el xoc al seu capritx.

Piqué, a la sortida d'un córner, rematava de cap en el segon pal per fer el 3-1. Encara quedaven 25 minuts per jugar-se i el conjunt castellonenc estava grogui.

Un penal que l'àrbitre ha assenyalat per mans de Musacchio hagués suposat la punta per al 'submarí groc', però el Barça ha malgastat la pena màxima.

Messi, en una decisió sorprenent, ha deixat llançar-la a Neymar, potser per a animar-lo en estar signant un partit més que discret, però Asenjo ha endevinat la intenció del brasiler.

La fallada de Ney ha reanimat el Vila-real, que s'ha estirat a pel segon en la recta final del partit. El Barcelona, una mica més cansat, ja no pressionava tan amunt i la defensa blaugrana ha hagut de treure unes quantes pilotes per evitar que els de Marcelino creessin veritables problemes a Ter Stegen.

Malgrat aquest últim atac visitant, ha estat Luis Suárez qui ha tornat a rondar el gol en l'última jugada del partit. L'uruguaià ha vist Asenjo avançat i ha provat el no-gol de Pelé, amb idèntic resultat.

- Fitxa tècnica:

3 - Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Mascherano, Rafinha (Rakitic, min.68), Iniesta; Messi, Neymar i Luis Suárez.

1 - Vila-real: Asenjo; Mario Gaspar, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Pina, Bruno (Bladers, min.32), Jonathan dos Santos (Rukavina, min.53), Txerixev (Moi Gómez, min.73); Vietto i Giovani.

Gols: 1-0: Messi, min.41. 1-1: Bladers, min.47. 2-1: Iniesta, min.49. 3-1: Piqué, min.64.

Àrbitre: Hernández Hernández (Comitè de Las Palmas). Ha mostrat targeta groga a Pina (min.66), Víctor Ruiz (min.70), Musacchio (min.70) i Luis Suárez (min.85).