El Barcelona intentarà prolongar la seva gran ratxa de resultats davant el Vila-real, l'equip que més dificultats li ha generat en aquesta ratxa de nou partits consecutius guanyant que els de Luis Enrique Martínez van iniciar després d'aquella derrota a Anoeta.

Fa deu dies que tots dos equips es van mesurar en un partit de la lliga disputat al Camp Nou i en el qual el Vila-real va forçar al límit el Barça, ja que es va avançar dues vegades en el marcador (0-1 i 1-2) i va obligar els blaugranes de signar una remuntada per seguir creixent (3-2). Si en altres partits es va demostrar el caràcter matador de la davantera blaugrana, en aquell partit el Barça va reivindicar el seu caràcter agonístic, una nova faceta per a un equip amb molts registres i amb una progressió que sembla que no té fi.

Està el Barça enfilat a la cresta de l'onada. És a un punt del Reial Madrid a la Lliga i en la penúltima ronda de Copa, competició en la qual és el màxim favorit ara després de l'eliminació dels blancs, a mans de l'Atlètic de Madrid, equip al qual va liquidar el quadre de Luis Enrique Martínez.

Per a la cita d'aquest vespre (20.00, Canal+1) segurament tornaran a l'onze titular Mascherano i Andrés Iniesta, tots dos absents en l'última golejada dels blaugranes a San Mamés (2-5). El seu retorn suposaria deixar fora de l'equip el francès Jérémy Mathieu i Xavi Hernández. Al marge d'aquests dos canvis i el de l'alemany Ter Stegen pel xilè Bravo, com és habitual en els partits que no són de lliga, no se n'esperen més. El brasiler Dani Alves, que serà baixa contra el Llevant diumenge que ve per acumulació de targetes, serà el lateral dret.

Amb un canvi d'estil evident, per molt que el seu tècnic ho negui, el Barça se sent molt còmode en partits menys controlats. Amb espais llueix especialment el seu trident. L'argentí Leo Messi ha tornat a ser el buc insígnia de l'equip, el brasiler Neymar està en el seu millor moment com a barcelonista i l'uruguaià Luis Suárez està trobant-se a poc a poc amb la seva millor versió.

El "debutant" en vol més

El Vila-real debuta en la seva primera semifinal de Copa del Rei amb la intenció de poder mantenir l'emoció a l'eliminatòria. Per als castellonencs és vital aconseguir un resultat que els permeti poder fer valer el factor camp, en el partit de tornada que es disputarà al Madrigal el 4 de març.

L'equip de Marcelino García Toral torna al camp que fa dues setmanes va truncar la millor ratxa de la història del club, en la qual va acumular divuit partits sense perdre després d'una derrota en Lliga per tres gols a dos, que seria un resultat positiu si es donés en aquesta eliminatòria.

En el terreny esportiu sembla que Marcelino apostarà per mantenir la idea de joc i l'onze que va competir a tan bon nivell a la Lliga, per això és possible que faci jugar el mateix onze. En el capítol de baixes segueixen fora de l'equip els lesionats Bojan Jokic i Adrián Marín, que ja sumen diverses setmanes sense poder jugar, als quals se'ls suma el nigerià Ikechukwu Uche, que, amb molèsties al genoll ha estat descartat. La bona notícia és la recuperació del migcampista Tomás Pina, que ja sembla recuperat de les seves molèsties musculars i apunta a l'equip titular.