El Barcelona és més a prop de la final de la Copa del Rei després de desfer-se per 3-1 del Vila-real. L'eliminatòria, pel gol de Manu Trigueros en una acció que s'empassa Ter Stegen, queda oberta, però el marcador i les bones sensacions que van destil·lar els blaugranes fan pensar que la feina està, com a mínim, encarrilada. Això sí, l'equip català va deixar escapar viu del Camp Nou els groguets, ja que Neymar va fallar un penal quan pitjor ho estava passant el rival i ja temia tornar-se'n a casa sense pràcticament res a fer en la tornada.

Encara que Marcelino va repetir el mateix onze que va plantar cara al Barça a la Lliga, el plantejament dels valencians no va tenir res a veure amb el de fa deu dies. El Vila-real va radicalitzar la seva aposta defensiva amb el propòsit d'evitar un altre partit d'anada i tornada en el qual Barcelona de Luis Enrique se sent, avui dia, com peix a l'aigua.

L'objectiu no era cap altre que el d'evitar que passessin gaires coses ahir al vespre al Camp Nou i provocar que l'eliminatòria s'hagués de decidir a El Madrigal. Els visitants ho van aconseguir durant els primers quaranta minuts, en què, el Barça va evidenciar un dels seus majors pecats del passat: la seva obstinació per fabricar tot el seu futbol pel mig renunciant al desbordament per banda.

Un parell de remats de Messi que ni tan sols van inquietar Asenjo i un gol ben anul·lat a Mathieu per fora de joc havia estat tot el bagatge ofensiu del conjunt local fins que va arribar l'1-0 a falta de quatre minuts per arribar al descans. Sense encert en l'elaboració, i embolicat en les dues línies de quatre del rival, la jugada va haver de venir de l'únic error defensiu del Vila-real en tota la primera part: una cessió defectuosa de Pina a Musacchio que Luis Suárez va interceptar per córrer la banda esquerra i cedir la pilota a Messi, qui va afusellar Asenjo des de la frontal.

Un altre partit

El gol va sacesjar el partit, fins aleshores bastant monòton. El mateix Luis Suárez va estar a punt de fer el segon amb un xut que va creuar massa i en un remat d'Iniesta que va voler desviar al fons de la xarxa i al qual va arribar unes dècimes tard.

El Vila-real que no s'havia acostat als voltants de l'àrea blaugrana en tota la primera part i que a més havia perdut per lesió a Bruno, el seu home clau en la medul·lar, per fi va donar senyals de vida en l'última jugada abans del descans: un remat de primeres de Vietto a passada de Txerixev que Ter Stegen va enviar a córner en una gran acció, instant abans que s'empassés el gol de l'empat visitant.

Amb l'1-0 es va arribar al descans. El segon temps va començar boig. En la primera jugada ofensiva del Vila-real, i amb Jonathan dos Santos a terra lesionat, Luis Suárez regalava la pilota a Manu Trigueros, que sorprenia a Ter Stegen amb un cop de dreta des de la frontal. La pilota es va esmunyir com un obús pel mig de la porteria, deixant retratat el porter alemany, que hauria pogut haver fet molt més per evitar el gol.

Però l'alegria dels de Marcelino va durar tan sols dos minuts, el temps que va trigar Iniesta a inventar-se una paret genial amb Luis Suárez per fer el 2-1 i anotar el seu tercer gol de la temporada, tots tres a la Copa. Per acabar-ho d'arreglar pels visitants, Jonathan abandonava trencat el terreny de joc, deixant la seva plaça a Rukavina. El gol d'Iniesta va semblar un cop massa fort per al Vila-real, i el Barça, de la mà d'un incombustible Mascherano -enorme el seu partit en la medul·lar, ovacionat per la grada del Camp Nou- i d'un hiperactiu Luis Suárez, va tornar a dominar el xoc com va voler.

Piqué, a la sortida d'un córner, rematava de cap en el segon pal per fer el 3-1. Encara quedaven 25 minuts per jugar-se i el conjunt de Marcelino García Toral estava grogui. Un penal que l'àrbitre va assenyalar per mans de Musacchio hagués suposat la sentència per al "submarí groc", però el Barça va malgastar la pena màxima. Messi, en una decisió sorprenent, va deixat llançar-la a Neymar, potser per a animar-lo en estar signant un partit més que discret, però Asenjo va endevinar la intenció del davanter brasiler.

L'error de Ney va reanimar el Vila-real, que es va estirar a pel segon gol en la recta final del partit. El Barcelona, una mica més cansat, ja no pressionava tan amunt i la defensa blaugrana va haver de treure unes quantes pilotes per evitar que els de Marcelino creessin veritables problemes a Ter Stegen.

Malgrat aquest últim atac visitant, va ser Luis Suárez qui va tornar a rondar el gol en l'última jugada del partit. L'uruguaià va veure Asenjo avançat i va mirar de sorprendre'l sense sort. El 3-1 ja era inamovible.