Laura Antoja viurà aquest cap de setmana a Torrejón la seva vuitena experiència en una Copa de la Reina. Serà, però, una sensació diferent. Si en les anteriors set ocasions que va gaudir del tor neig ho va fer com a jugadora, ara li tocarà viure-ho des de la banqueta. L'exbase de l'Uni exerceix ara com a fisioterapeuta de l'equip de Ramon Jordana i confia que les bones sensacions que s'estan transmetent en la Lliga es puguin mantenir i confirmar en el torneig del ko. Antoja, ara, no exercirà de cervell de l'equip dins la pista, però la seva feina "invisible" segueix tenint una importància capdalt: "en una competició tan exigent i amb els partits tan seguits caldrà fer una bona feina a l'ombra i tenir les jugadores preparades per fer un esforç. La nostra semifinal és dissabte a les cinc i la final, l'endemà a 3/4 de 4. Els equips que juguen al matí tenen avantatge perquè aquestes quatre o cinc hores de més per recuperar es noten molt", explicava ahir.

L'Spar Citylift viu moments d'eufòria. El lideratge a la Lliga Femenina, compartit amb el Perfumerías Avenida, després d'haver perdut només dos partits en tota la temporada, fa pensar que aquest cap de setmana a Torrejón hi ha una oportunitat d'or per sumar un títol de gran prestigi. Antoja va guanyar una Copa amb el Perfumerías Avenida en el seu últim any com a professional (2011/12). "Em va fer molta il·lusió perquè vam donar la sorpresa contra aquell Ros Casares de Maya Moore", recorda. També havia disputat la competició amb Rivas, Ondarríbia, Barça i Universitar de Barcelona, tot i que en aquell equip hi tenia encara fitxa del B. "Quan la Copa la disputaven vuit equips era espectacular l'ambient que es generava. Després, en reduir-se a quatre, ja es feia massa curta, però també segueix sent una competició apassionant", reflexiona.

L'equip arriba ben preparat al moment de la veritat. La fisioterapeuta de l'Spar Citylfit Girona considera que s'han repartit "bé" les càrregues de treball després d'un inici de temporada molt exigent, amb sis partits en les tres primeres setmanes. Segons ella "tot està muntat per arribar en òptimes condicions a la Copa. Quan es detecta cert cansament a l'equip, es van modulant les càrregues de treball. Les jugadores estaran lleugeres de cames i preparades per afrontar, esperem, dos partits de gran exigència en menys de 24 hores de diferència". Antoja admet que guanyar el Conquero, que va derrotar l'Uni a Fontajau en la Lliga, serà "complicat" però també assegura que "tot i que no sóc gaire partidària de l'eufòria, penso que els resultats d'aquesta temporada ens avalen i ens podem deixar portar una mica per això".

Antoja té clar que "la Copa no té res a veure amb la lliga regular". Si l'equip de Jordana derrota el Conquero i es planta a la final, l'exjugadora té clar que "allà l'aspecte mental també serà molt important. La gent està cansada, els dos equips, i el que compta és tenir desig de guanyar i serrar les dents". L'equip haurà de demostrar a Torrejón "tot allò que s'ha construït des del setembre" i considera que si el rival a batre en una hipotètica final és l'Avenida "hem de pensar que ja les hem guanyades dues vegades i que, per tant, som capaces de tornar-ho a fer". "Salamanca està fent la temporada pensant en l'Eurolliga. És clar que serà complicat si ens hi hem de trobar a la final guanyar-les per tercera vegada, però l'important és que aquest tercer cop representa una Copa, un títol".

L'Uni tindrà el suport a Torrejón de 130 seguidors. Al final el club organitza un sol autocar perquè la resta de l'afició s'organitza el viatge pel seu compte.