L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, va considerar el 3-1 com "un bon resultat que no decideix l'eliminatòria". A la roda de premsa posterior al partit disputat al Camp Nou, l'entrenador asturià va afirmar que el seu equip haurà de "sortir a guanyar" a El Madrigal en la tornada del 4 de març, si no vol patir per aconseguir el pas a la final de la competició.

"Haurem de mentalitzar els nostres jugadors. Anar a El Madrigal a veure el que passa, és perillós. L'objectiu serà guanyar el partit per evitar qualsevol situació perillosa que es pugui donar", va puntualitzar.

Sobre el partit d'ahir al vespre, Luis Enrique va elogiar els seus jugadors: "És un molt bon partit contra un molt bon rival. És un resultat bo, que no decideix l'eliminatòria. El resultat no fa justícia amb el que s'ha vist" El Barcelona va tenir la possibilitat de deixar l'eliminatòria gairebé sentenciada en un penal que Messi va deixar llançar a Neymar, però el brasiler, amb el 3-1 al marcador, el va errar.

En aquest sentit, Luis Enrique va voler treure transcendència a la decisió presa pels seus jugadors: "Els jugadors són els protagonistes. Tot ho decideixen ells. Nosaltres creiem que és molt important el sentiment i el que decideix un jugador, tot i que ja sabeu que el nostre primer llançador és Messi".

Els blaugranes van encadenar ahir la desena victòria consecutiva, una ratxa similar a la que es va viure en l'inici de la temporada, quan l'equip va encadenar vuit partits guanyant, cosa que té poca transcendència per a l'asturià. "Ara estem una mica més fins, però cal estar preparats per partits on no estiguem tan fins i encertats", va advertir el preparador.

Marcelino García Toral, l'entrenador del Vila-real, va assegurar, per la seva banda, que veu "molt difícil" poder capgirar l'eliminatòria al Madrigal. El tècnic es va mostrar preocupat per les lesions de Bruno Soriano i Jonathan que poden tenir una repercussió "important" a mitjà termini.

"Un resultat de dos gols a favor del rival ens obliga a guanyar 2-0. És molt difícil que el Barça no et faci cap gol a la tornada. Crec que l'eliminatòria se'ns ha posat molt difícil", va lamentar. Considerava Marcelino que "el guió del partit el va escriure un enemic", no només per les lesions de dos dels seus jugadors, sinó per la rapidesa amb què el Barcelona va anotar el segon gol. "El Barça ha aprofitat per fer gols per errors nostres. Potser alguns d'ells de gravetat. Fiquem un gol amb deu (el Vila-real tenia Jonathan lesionat) i, un minut després, el Barcelona ens fa el segon. Estic trist pel cúmul de circumstàncies que s'han donat en el partit", va lamentar.

No obstant això, es va mostrar "orgullós" pel comportament dels futbolistes, tot i reiterar que "el Barcelona ens ha allunyat la possibilitat de jugar una final".