No va ser, ni de bon tros, el millor partit de l'Espanyol. Però aquest equip està en estat de gràcia; no només a la Copa, on té a l'abast el bitllet per a la final, sinó també a la lliga, on ha enterrat aquell mal inici de curs i tots els dubtes que l'havien envoltat. Si a Cornellà funciona, el conjunt blanc-i-blau va demostrar ahir que com a visitant també és capaç de guanyar. Va fer-ho en un escenari complicat i fent de l'efectivitat la seva millor arma. A Màlaga, tot i només xutar dues vegades entre els tres pals, es va acabar emportant la victòria.

Tot, gràcies a dos protagonistes. El primer, el defensa Álvaro González, que va obrir la llauna abans del descans amb una excel·lent rematada de cap davant la qual res hi va poder fer Kameni. I l'altre artífex del triomf va ser el porter Kiko Casilla. A manca de 10 minuts per al final, unes mans de Colotto a l'interior de l'àrea vanser castigades per l'àrbitre amb penal i expulsió del defensa espanyolista. Però quan pitjor pintaven les coses per als catalans, Casilla va endevinar el llençament d'Amrabat, mantenint així el seu equip amb vida.

Quedaven encara uns minuts i l'Espanyol, amb inferioritat numèrica, va defensar amb ungles i dents per intentar salvar un avantatge que llavors era mínim. Fins que va aparèixer Sergio García, ja en el darrer sospir. El davanter del Bon Pastor va plantar-se sol davant Kameni, el va batre amb un xut creuat i va establir el definitiu 0-2 davant la sorpresa de La Rosaleda, que no s'ho acabava de creure.