Si el Barcelona de Luis Enrique, que es troba en el seu millor moment de la temporada, suma el triomf aquesta tarda (17.00 hores) contra el Llevant, l'onzè consecutiu, haurà igualat una marca en poder del Barça de Pep Guardiola del curs 2008-09, la famosa temporada del triplet. Lluny queda, no obstant això, el rècord de victòries consecutives del club, en poder de Frank Rijkaard, qui en la temporada 2005-06 va liderar-ne divuit de seguides per a un equip que es va emportar la Lliga, la Champions i la Supercopa d'Espanya.

Després de la derrota a l'estadi d'Anoeta (1-0), el Barça és un altre equip. Ha encadenat deu victòries seguides, cinc en Lliga i cinc en Copa, ha retallat la distància del Reial Madrid a la taula (ara és de 4 punts després de la victòria d'ahir dels blancs, però els blaugrana tenen un partit menys) i està classificat per a les semifinals de Copa (3-1 va vèncer el Vila-real en l'anada). L'estat de la seva tripleta de davanters marca la línia i entre Messi, Neymar i Luis Suárez han catapultat l'equip blaugrana. Contra el Llevant, Messi complirà el seu partit 300 en Lliga, en els quals ha marcat 266 gols des que va debutar el 16 d'octubre de 2004 contra l'Espanyol.

En l'alineació de Luis Enrique hi haurà segurament una sèrie de canvis. Està confirmada per sanció la baixa de Dani Alves, la plaça del qual serà coberta per Adriano Correia; la probable absència d'Andrés Iniesta, afectat d'una grip, i la de l'alemany Ter Stegen, habitual en partits de Copa i Champions, però que a la Lliga deixa la seva posició a Claudio Bravo. No sembla que els canvis acabin aquí. Atenent els entrenaments de la setmana, Gerard Piqué va haver d'exercitar-se un dia al marge de grup per problemes físics després del partit de Copa contra el Vila-real, de manera que segurament descansarà.

També podria tenir un descans Javier Mascherano, que va jugar de migcampista a la Copa, i fins i tot Rafinha Alcàntara. Per tot això, a la defensa, de l'alineació habitual es mantindria únicament Alba. Adriano per la dreta i Bartra i Mathieu a l'eix podrien tenir la seva oportunitat. A mig, Busquets tornarà al mig del camp i compartiria zona amb Xavi Hernández i el croat Ivan Rakitic. Al davant no sembla que hi hagi canvis, però si es produeix suposaria l'entrada de Pedro per Neymar.

Iván López, al Camp Nou

El Llevant de Lucas Alcaraz arriba al Camp Nou després d'haver trencat la seva mala ratxa en la passada jornada contra el Màlaga amb una victòria que va acabar amb gairebé dos mesos i mig del conjunt granota sense guanyar en Lliga.

Aquell resultat ha donat moral a l'equip en les seves aspiracions de permanència i el permet afrontar amb una mica més d'optimisme un dels desplaçaments més complicats de tota la temporada, a un estadi, a més, en el qual el Llevant encara no ha aconseguit sumar mai a Primera Divisió.

Per jugar-hi, l'entrenador perd per sanció Víctor Camarasa i per lesió a Nabil El Zhar, Sissoko i Ivanschitz. Alcaraz va revelar que no té previst variar l'equip titular i fins i tot va confessar que "pot ser el mateix" que va vèncer el Màlaga amb el canvi obligat de Camarasa per Pape Diop, de manera que el senegalès acompanyarà Simao Mate a l'eix del centre del camp. Una de les cares conegudes per a l'afició gironina serà la d'Iván López. El lateral dret, que té molts números d'actuar a l'onze inicial, va jugar la temporada passada al Girona en condició de cedit i va ser un dels homes més destacats dels blanc-i-vermells, amb el que va jugar un toal de 29 partits entre lliga i Copa del Rei.