Pau Gasol es va emportar el salt inicial enfront del seu germà Marc, però el pivot titular de la Conferència Oest va riure l'últim i es va alçar amb la victòria per 163-158 a la 64 edició del Partit de les Estrelles de la NBA, un esdeveniment històric que va deixar imatges per al record.

"Això no es pot somiar. Això és més que un somni fet realitat", va dir Pau Gasol en declaracions a la cadena TNT en el transcurs del segon quart. "Ha estat bé guanyar el salt, ara espero tenir ocasió de guanyar el partit", afegia.

L'estrella dels Chicago Bulls va concloure la seva cinquena intervenció en aquest esdeveniment amb 10 punts (5/7 de cara al cèrcol) i 12 rebots en 26 minuts, mentre que el pivot dels Memphis Grizzlies, en la seva segona aparició en aquesta trobada, va aportar 6 punts (3/6 en tirs) i 10 rebots en 25 minuts.

Pau, de 34 anys, i Marc, de 30, van fer història al Madison Square Garden en protagonitzar el salt inicial del xoc -en realitat, un salt per a la posteritat- ple d'emoció i simbolisme, ja que era la primera vegada que dos germans aconseguien entrar en els quintets titulars del Partit de les Estrelles.

La lluita se la va emportar Pau Gasol i va desembocar en els primers punts del partit amb una esmaixada de LeBron James. El gran dels Gasol va mostrar la seva competitivitat i cert nerviosisme en saltar fins i tot abans que l'àrbitre deixés anar la pilota; però, es va refer a temps, es va avançar al seu germà i va aconseguir que la bola arribés a mans de James.

L'instant que el bàsquet espanyol esperava va arribar precedit d'una càlida abraçada entre els dos sobre la pista, igual que van fer minuts abans durant les presentacions de les plantilles de les dues Conferències.

Just entre les actuacions de Christina Aguilera, el raper Nas i Queen Latifah -que va entonar l'himne nord-americà-, tots els participants van ser presentats per parelles i la NBA no va dubtar a ajuntar als Gasol, que es van fondre en una emotiva abraçada sota l'espectacular il·luminació del pavelló.

Els sis punts de Marc Gasol -els últims van arribar després d'un mat de costa a costa- van arribar en els primers compassos del quart inicial, quan el seu germà semblava esforçar-se més en defensa, com va demostrar el tap que va col·locar sobre un intent de triple de Klay Thompson i que va provocar les rialles de Dikembe Mutombo -un especialista en aquesta faceta- i l'expresident dels EUA Bill Clinton.

Després de jugar junts i mesurar l'un a l'altre durant set minuts, els Gasol van tornar a la pista poc abans del descans. Llavors va brillar Pau amb un gran alley-oop a passada de James i un posterior mat com "palomero", completament sol a l'altre costat de la pista.

A l'altre bàndol, una exigent defensa sobre James per part de Marc -demostró cada vegada que va tenir ocasió que per a ell no hi ha amistós que valga- va donar amb l'estrella dels Cavaliers a terra sense més conseqüències.

En ple descans, Pau Gasol es va retrobar al centre del camp del Madison amb Phil Jackson, el seu exentrenador a Los Angeles Lakers, que va rebre un petit homenatge per part de l'NBA al costat d'altres llegendes dels New York Knicks com Bernard King, Earl Monroe, Walt Frazier i Willis Reed.

Ja en la segona meitat Marc va seguir concentrat en tasques defensives, posant en un compromís al seu germà des de la cantonada esquerra quan Pau amenaçava amb anotar des del perímetre.

Pau Gasol va tancar el partit amb un rebot ofensiu i cistella posterior després d'un arsenal de triples fallats pels jugadors de l'Est. Així, va sumar una actuació més amb dobles figures, cosa a la qual està plenament acostumat en els Bulls, on porta 14 partits seguits obtenint-.

Al final, com no, va arribar una última abraçada entre els dos esportistes espanyols que va posar el colofó a la funció, de la qual van sortir els dos com a clars triomfadors.