el partit en imatges. El Barça no va tenir problemes per golejar un dèbil Llevant.Neymar i Messi van ser protagonistes ahir confirmant que la seva societat marca diferències.El gironí Xumetra perseguit per Mascherano i Adriano ahir a la tarda al Camp Nou.Luis Suárez, que va ser inicialment suplent, va tancar la golejada amb una gran acció.

El Barça segueix vivint en l'exuberància, empès per l'excel·lència de Leo Messi, autor ahir d'un triplet en la golejada al Llevant (5-0), que suposa l'onzena victòria consecutiva dels blaugranes, amb la qual igualen un registre del FC Barcelona entrenat per Pep Guardiola. Messi va celebrar per la porta gran el seu partit 300 a la Lliga. Va marcar tres gols i arriba a 269, 26 d'ells en el present campionat, i a més va assistir Neymar en la jugada que va servir per obrir el marcador. El partit va ser rodó per al Barça, que va tancar el marcador amb un magnífic gol de xilena de Luis Suárez, ahir suplent.

El Barça va esgotar ahir un nou capítol de la seva renovada vida després d'Anoeta. Des d'aquella derrota res és com abans, amb el temps, qui sap, potser es recordarà com el punt d'inflexió dels blaugranes, com aquell 6-3 del Barcelona de Johan Cruyff a La Romareda (1994). L'evidència és que la velocitat de creuer de l'equip de Luis Enrique és una altra des d'aleshores. Juga amb més determinació, precisió, velocitat i fluïdesa, però sobretot creu més en el que fa. Cada recuperació és mitja ocasió de gol. Neymar desequilibra gairebé sempre i combina bé amb Messi i l'equip, jugui amb qui jugui, s'ho creu.

Contra el Llevant es van produir fins a vuit canvis. Només van repetir Mascherano, Neymar i Messi de l'últim partit de Copa, però el rendiment no se'n va ressentir. Des del primer minut i amb paciència, va moure el Barça el futbolí que havia disposat Lucas Alcaraz. No tenia ocasions, però tampoc patia. Es tractava de mastegar el partit i esperar, madurar les accions, en espera d'obrir la llauna.

Contra el Llevant va jugar a veure-les venir. No va posar l'autobús com molts rivals al Camp Nou i va buscar la velocitat del gironí Xumetra, Barral i Uche per sorprendre, però només va disposar d'un parell d'aproximacions en el primer temps i cap en la segona.

En els primers 45 minuts, el Barça ja hauria pogut decidir el partit. Va marcar dos gols, un gairebé sense voler, i va fer la sensació en tot moment de tenir la situació controlada. Messi va tornar a engreixar les seves estadístiques. En el seu partit 300, va fer tres gols i va assistir en el primer. Li va donar l'1-0 a Neymar, una jugada rocambolesca en la seva resolució, però que va nèixer d'una gran assistència de l'argentí.

El brasiler va picar malament la pilota davant Mariño i li va sortir un fantàstic barret sense voler. Amb Pedro obrint espais en lloc de Luis Suárez, el Barça mossegava, però en una badada el Llevant va tenir a prop l'empat en una ocasió de Barral (min.26).

A partir de llavors, no hi va haver discussió. Van pressionar els blaugranes i Messi va monopolitzar les ocasions. Va rematar a les mans del porter en el minut 34, li van anul·lar un un contra un amb el porter per un fora de joc inexistent (min.37) i va marcar el 2-0 un minut després. Va ser en una recuperació de Bartra que el va deixar sol davant Mariño. Messi va poder marcar el tercer, però va fallar sol a l'àrea petita. Abans de l'inici del segon temps, ja tot el peix estava venut.

En el segon temps, els barcelonistes van tornat a signar un exercici pràctic. Van abusar del contrari, van desaprofitar un parell d'ocasions (minuts 53 i 55) i van marcar el 3-0 en una gran acció iniciada per Busquets i concretada per Messi després d'una assistència de Pedro. L'argentí va anotar un nou gol, aquesta vegada de penal, per una acció de l'exjugador del Girona Iván López sobre Neymar. Messi va fer el seu vint-i-sisè gol a la Lliga, a només dos del pitxitxi Cristiano Ronaldo.

La millor acció del partit la va protagonitzar Luis Suárez poc després de sortir. L'uruguaià va caçar de xilena una centrada de Pedro per tancar el marcador a un quart d'hora del final. Va golejar el Barça i ja s'ho creu. Totes les constants demostren que està en el millor camí ara que arriba la part transcendent de la temporada. Ara per davant té una setmana sense partits. Dissabte rebrà el Màlaga en una nova jornada de Lliga.