La Lliga de Campions torna a formar part des de demà del calendari competitiu després de l'aturada hivernal. Les eliminatòries de vuitens de final, repartides en quatre setmanes i sense marge d'error, són el primer tram cap a la final del 6 de juny a Berlín.

Dos mesos després, la màxima competició europea, el trofeu més preuat per als club del Vell Continent, la Lliga de Campions s'endinsa en la seva fase decisiva, en els enfrontaments directes.

Equips com el París Saint Germain, el Schalke o el Manchester City afrontaran els seus compromisos de vuitens encara amb l'espina clavada de la temporada passada. El resultat del sorteig els dóna una altra oportunitat. Una venjança contra els que van ser els seus botxins: el Chelsea, el Reial Madrid i el Barcelona, respectivament.

El Madrid serà el primer a tornar a jugar dels tres equips espanyols que participen en la competició europea. El contrincant a batre és el Schalke de Roberto Di Matteo, quart en la lliga alemanya. L'anada serà aquest dimecres.

De moment Ancelotti podrà comptar amb el lateral esquerre Marcelo que tot i l'ensurt de dissabte està bé i sense cap mena de lesió, una baixa que seria un gran maldecap per als blancs, que per tenir Coentrao lesionat, el suplent que hauria de cobrir el brasiler, haurien de fer córrer cap a la banda Pepe, Arbeloa o Nacho Fernández.

El Shakhtar Donest rebrà un Bayern que es passeja per la Bundeslliga, el passat dissabte van fulminar l'Hamburg amb 8 gols. Els homes de Guardiola acaben de superar un petit sotrac d'uns pocs partits amb males sensacions però s'han recuperat ara i ja estan centrats en la competició continental.

El Chelsea, actual líder de la Premier, va eliminar el París Saint Germain en els quarts de final de la passada edició. Va ser una eliminatòria agònica que va deixar molt tocats els homes de Laurent Blanc, que va guanyar per 3-1 en el partit d'anada i que va caure per 2-0 a Stamford Bridge amb un gol a última hora.

El Basilea rebrà el Porto de Julen Lopetegui. Els homes de l'exblaugrana viatjaran a Suïssa amb moltes ganes de demostrar per què són l'únic conjunt portuguès viu a aquestes altures de competició. El tècnic va decidir deixar fora Adrián, exjugador de l'Atlètic de Madrid la passada temporada, per el seu baix rediment. També va comentar en roda de premsa la gran dificultat que representarà aquest partit per als seus homes.

El Barcelona es veurà les cares amb el City de Pellegrini el dia 24, que tot i la bona segona posició a la Premier superat pel Chelsea de Mourinho, no acaba de trobar la tecla necessària per mantenir la regularitat després d'un mes de gener molt discret.

L'Atlètic de Madrid jugarà a casa del Leverkusen l'endemà, el dimecres 24, que mai ha guanyat una eliminatòria de vuitens de la Lliga de Campions. L'equip de Simeone va ser subcampió de grup i ara reforçat amb Fernando Torres i Cani i espera arribar tan lluny com l'any passat (va caure a la final contra el Madrid).