El gironí Joel Jaile Casademont ha completat avui, al voltant de les sis de la tarda hora catalana, la Yukon Artic Ultra que, per a molts, és la cursa més dura del món perquè són 450 milles (uns 720 quilòmetres) amb temperatures que, en determinats moments del trajecte, arriben a més de 40 graus sota zero. L'ultrafondista de Bonmatí ha completat la cursa amb nou dies i 22 hores acabant en la segona posició per darrere de l'italià Hanno Heis (9 dies i 7 hores).

Jaile, del club Trail Running Girona, va guanyar a l'octubre la cursa més llarga d'Europa, la Goldsteig Projekt 500, una competició «non stop» de 661 quilòmetres i més de 18.500 metres de desnivell positiu per Alemanya, que va completar en 170 hores. Joel Jaile Casademont (amb el patrocini d'Esports Nabes, Mannatech, 2XU, Two Nav, Salice, Hoka, Mannatech, Ultimate Direction, Voyager, Midland, Isard Extrem i Casademont, Grifone) ha corregut per tot el món: Estats Units, Àfrica, Himàlaia, Europa... Destaca la seva participació a la Tor des Geants (330 km), la Marathon des Sables (250 km), The Spine Race (430km) o la Ultra Trail Annapurna -Dolpo (375 km), entre altres.

L'ultrafondista està acostumat a altres grans reptes i aventures no competitives com unir El Canigó i Girona passant pel santuari de Núria (150 quilòmetres amb uns 7.000 metres de desnivell positiu), fer el GR-92 de Portbou a Blanes pel camí de Ronda, amb 220 km i abocant-hi 41 hores) o el GR-11 del Cabo de Higuer a Vallter (680 km).