La derrota contra el Conquero en la semifinal de la Copa - en un partit que les gironines tenien guanyat a manca d'un minut i mig i en el qual van arribar a tenir tres tirs per guanyar- no ha frenat l'ambició de l'Spar Citylift Girona que ahir va tancar la incorporació d'Elina Babkina per reforçar l'equip de cara al final de lliga. Base letona de 24 anys, Babkina arriba a Girona cedida per un dels clubs més econòmicament poderosos del bàsquet rus, Nadezhda Orenburg, en una operació que costarà molts pocs diners a l'Uni i que li permetrà descarregar de minuts el seu joc exterior, especialment a Noemí Jordana, amb una jugadora de primer nivell europeu.

"Està jugant a l'Eurolliga des que tenia 19 anys, recordo que va jugar el darrer All Star abans que el deixessin de fer, i també un campionat d'Europa sub-20 en què Letònia va quedar tercera amb ella fent 21 punts per partit", explica el director esportiu de l'Spar Citylift Girona, Pere Puig, que va aprofitar la disputa de la Copa a Torrejón per encarrilar una operació que, finalment, s'ha pogut tancar gràcies a l'interès d'Elina Babkina de tenir protagonisme -entre la recuperació d'una lesió i els problemes amb les quotes habituals a Rússia (excés d'estrangeres en plantilla) no ha jugat cap partit aquesta temporada - i per la predisposició del Nadezhda Orenburg, que l'ha cedit a Girona fins a la final de temporada assumint gairebé el cent per cent del seu contracte. El conjunt rus jugarà els quarts de final de l'Eurolliga i té un equip d'altíssim nivell amb peces com DeWanna Bonner, Candice Dupree o la barcelonina Anna Cruz. Allà, Elina Babkina no hi tenia lloc i ha optat per marxar a Girona buscant recuperar el ritme de cara als compromisos de la seva selecció o un possible intent de tornar a provar sort a la WNBA, on ja va jugar el 2012 amb Los Angeles.

Així, l'arribada d'Elina Babkina suposarà una despesa econòmica per a l'Uni que, sense desquadrar el pressupost, amplia la seva rotació amb una jugadora d'Eurolliga que ha passat per clubs de primer nivell com Praga, Fenerbache o el mateix Orenburg. "Les nostres jugadores també volen aspirar a guanyar i saben que un reforç ens pot anar bé, perquè n'hi ha que acumulen molts minuts", explica el president del club, Llorenç Biargé, que dimarts va anar a l'entrenament, acompanyat de l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, per donar ànims a les jugadores i ho va aprofitar per avançar al vestidor la imminent incorporació de Babkina. La internacional letona arribarà finalment avui a Girona i, en funció de com la vegi Ramon Jordana, ja viatjarà amb el grup cap a Madrid per jugar amb el Rivas, on dissabte a la tarda l'Spar Citylift té partit de lliga.