Un gol de Cristiano Ronaldo i un altre de bandera de Marcelo van ser suficients al Reial Madrid per guanyar 0-2 el Schalke, que no va plantar cara a un equip tediós, efectiu però solvent, que va encarrilar a Alemanya l'eliminatòria dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Els homes d'Ancelotti es van veure les cares amb un rival perfecte per recuperar sensacions després d'un parell de mesos erràtics amb dies infausts com el del Vicente Calderón. La brillantor d'abans del Mundial de Clubs havia desaparegut i amb prou feines quedava res d'aquelles jornades en què les victòries arribaven soles.

El Schalke és un club clarament menor que el Madrid. No es troba en un moment molt fi i Roberto Di Matteo, tot i que ha aconseguit formar un bloc més rocós i compacte, segueix sense trobar la tecla per construir aquell equip que fa algunes temporades va aconseguir plantar cara al Bayern de Munic a la Bundesliga. Tot i això, tampoc és el Schalke del curs passat, el qual el Reial Madrid va humiliar amb un 1-6.

Amb Isco com a veritable far que va guiar els seus companys, i amb Silva, novetat que va resultar intranscendent, Cristiano va començar imprecís i una mica nerviós. Detalls com un xut llunyà que va acabar al banderí de córner o les queixes a l'àrbitre, amb gestos amb els braços inclosos presagiaven una altra possible nit estranya de Cristiano. No obstant això, va aparèixer quan més ho necessitava el seu equip. Seu va ser el primer xut entre els tres pals del Madrid, amb un cop de cap a passada de Carvajal que va acabar a la xarxa de la porteria del jove Wellenreuther. Va ser el 0-1, era el minut 26 i el lusità per fi va acabar amb una ratxa de tres partits sense marcar. Després del gol, els blancs es van convertir de nou en un equip previsible. Van poder controlar gairebé sense problemes el seu rival, que, tot i així, va tenir temps de disparar al travesser per mitjà de Platte. Aquesta oportunitat va ser un miratge. Marcelo es va encarregar de clavar el cop de gràcia amb un golàs gairebé al final. Va ser la millor notícia per al Madrid al costat del gol de Cristiano, que va recuperar el seu olfacte, el bon moment d'Isco i el 0-2, un marcador molt bo per afrontar la tornada dels vuitens de final.