L

a primera aparició televisiva del Girona per Canal+ va ser premoritòria. Era la temporada 2008/09, la del debut a Segona A després de mig segle d'absència. Un plujós diumenge d'abril, tant que per culpa del temporal hi van haver uns problemes de satèl·lit que van impedir oferir la primera part, el Girona es presentava al Rico Pérez, on l'Hèrcules l'acabaria golejant per 3-0 precisament marcant en la segona meitat, quan els problemes tècnics ja s'havien resolt. Per si no n'hi hagués hagut prou, aquell duel va acabar marcant el futur del porter Rafa Ponzo, a qui unes setmanes més tard es va acusar d'haver-se venut. Un partit, en definitiva, per oblidar, i una estrena en el popular canal de pagament desafortunada que ha acabat marcant tendència.

Després de 16 transmissions, només una única victòria, l'aconseguida pel Girona de Rubi a Montilivi contra el Barça B (1-0) el maig de 2013, en plena lluita per l'ascens a Primera amb Rubi a la banqueta. La resta, la gran majoria, derrotes (10) i empats (5). Avui al camp del Betis el Girona farà la seva segona aparició consecutiva per Canal+ perquè la setmana passada també es va oferir el duel amb l'Sporting (0-0) i també s'havia vist el d'anada a El Molinón (1-1).

Un dels duels més recodats va ser el de la temporada 2012/13 al Miniestadi contra el Barça B, que va acabar amb empat a quatre després d'una brutal remuntada del Girona en els últims minuts (perdia 4-1). Canal+ també va fer aquell any els duels amb l'Almeria de l'eliminatòria defenitiva d'ascens, amb dues derrotes. En partits de Copa del Rei tampoc ha acompanyat gens la sort: aquest any derrota a Valladolid (2-0) i la campanya 2011/12 golejada a Riazor contra el Dépor (5-1) tot i el 0-1 inicial de Dani Nieto.