El Bordils visita aquest vespre l'Atlètic Valladolid, el club refundat hereu d'un històric de l'Asobal que, fins aquest any, era l'únic, juntament amb Barça i Granollers, que no havia baixat mai de l'elit. "És el San Mamés de la nostra lliga", confessava ahir Pau Campos sobre què representa jugar al pavelló Huerta del Rey. "Allà s'hi han jugat molts partits europeus, és un escenari històric, i malgrat que davant ens trobarem un equipàs que aspira a tot, nosaltres no renunciem a res. És més, estem molt tranquils perquè la feina ja l'hem feta quan ha tocat, i això ens permet tenir la permanència encarrilada i poder jugar sense pressió davant d'un gran", va afegir.

Amb les baixes de Vilanova, Prat i Carreras l'expedició del Bordils viatja avui mateix, en avió, a Valladolid. Allà els espera el quart classificat, en el primer d'una pròxima tripleta de partits contra clubs de gran potencial. La setmana que ve a Bordils hi aterrarà el segon, GoFit, per set dies després jugar en un altre escenari mític, la pista del Bidasoa d'Irun.

El Bordils és vuitè amb 19 punts, 11 d'avantatge respecte al descens que marca el Barakaldo. Les sensacions són molt positives i dissabte, en el derbi contra La Roca, es va tornar a deixar en evidència. És hora de mirar amunt? Pau Campos considera que de moment el repte principal "és la permanència" tot i que s'afanya a dir que "quan sigui matemàtica ja mirarem quins altres objectius ens podem plantejar. A mi m'agradaria, per exemple, superar els números de l'any passat, que vam acabar onzens amb 28 punts. Fer la promoció és complicat perquè per una única plaça hi ha equips de gran potencial com Palma del Río, Bidasoa i Nava, que també hi aspiraran".

Una de les particularitats del partit d'aquest vespre serà el duel entre els dos màxims golejadors de la Divisió de Plata. Per al Valladolid, Fernando Hernández (137) i per al Bordils, Eduard Nonó (132). Un espectacle assegurat.