L'Spar Citylift Girona va deixar-se ahir el lideratge de la Lliga Femenina a la pista del Rivas Ecópolis. En un mal partit en què l'equip de Ramon Jordana es va veure pràcticament a remolc des del salt inicial, la derrota, combinada amb el triomf del Perfumerías Avenida a Bembibre, atorga a les castellanes el primer lloc en solitari de la competició amb una victòria de marge. Per postres, la victòria del Conquero a la pista del Gran Canària situa la bèstia negra de les gironines aquesta temporada -els han guanyat a Fontajau i la setmana passada a la Copa- igualades a triomfs en la classificació. I l'Uni encara hi ha d'anar a jugar, a Huelva, d'aquí quinze dies...

L'Uni es presentava a Rivas amb la voluntat d'oblidar la traumàtica eliminació en les semifinals de la Copa. La posada en escena, però, va ser decebedora, perquè ja al final del primer parcial l'equip de Jordana anava set punts per sota. Aquest mal inici va ser determinant perquè si bé mai el Rivas va ser capaç de trencar el partit, tampoc l'Spar Citylift va poder acostar-se al rival o tenir l'ocasió de donar la volta al marcador. Només en els últims instants va semblar que la gesta era possible quan un triple d'Ibekwe situava el 79-76 al marcador. No hi va haver opcions perquè el Rivas va saber jugar amb sentit comú i l'Uni, precisament, va pecar d'ofegament.

La nota positiva del partit, si és que se n'ha de trobar una, va ser el debut del darrer fitxatge de les gironines, la letona Babkina, autora de sis punts en 15 minuts. Destacable també va ser el paper de Kuktiene, amb 16 punts en 16 minuts. En canvi, però, la rotació va ser de nou curta i algunes jugadores acumulen cada cop més desgast: Jordana i Chambers van tornar a estar en pista els 40 minuts.

Diumenge que ve l'Uni té una autèntica revàlida a Fontajau amb la visita del Gernika abans de visitar el Conquero. Els dos partits més complicats de la temporada arriben en el moment amb més dubtes, però l'Uni té arguments per donar un cop sobre la taula.