L'Spar Citylift Girona està fent una temporada més que notable -ha anat líder bona part del curs i es va presentar a la Copa amb opcions reals de lluitar pel títol (tot i que va caure en semifinals en un partit de mal record)-, però l'elevada autoexigència amb què viu la seva professió Ramon Jordana pot provocar avui un inesperat canvi de rumb a l'equip. El veterà entrenador de Torelló ha acabat molt decebut per les derrotes contra Conquero (Copa) i d'aquest passat dissabte a la pista del Rivas a la lliga, sobretot per la manera com es varen produir. Avui, Ramon Jordana es trobarà amb els responsables esportius de l'Uni, encapçalats per Pere Puig, per parlar sobre com tornar a posar el projecte en el bon camí en una reunió que, ara mateix, ningú pot descartar que acabi amb la dimissió de Ramon Jordana.

El club no té cap intenció de fer fora el tècnic, més enllà de les dues últimes derrotes els resultats són bons, però si Jordana plega a l'Uni es veurien obligats a moure fitxa molt ràpidament. A diferència del que es podria pensar, la solució d'emergència no seria Anna Caula, membre de la comissió esportiva del club de Fontajau, sinó que l'Spar Citylift Girona aprofitaria la constant presència de Roberto Íñiguez a la ciutat per posar-lo al capdavant de l'equip. Campió de l'Eurolliga amb el Ros Casares, i amb experiència al més alt nivell també amb el Fenerbahce, Íñiguez ha passat bona part de la temporada a Girona perquè el seu fill, Pablo, juga amb el Girona de futbol.

La setmana posterior a la derrota a la Copa ha estat més moguda del que era previsible i, a banda de l'arribada de la base letona Elina Babkina, el desgast físic i mental també ha acabat afectant més d'una jugadora. Sense anar més lluny, Ify Ibekwe no va poder entrenar divendres i, l'endemà, l'equip no va tenir capacitat de resposta a la pista del Rivas, en un partit que va deixar molt contrariat Ramon Jordana. Després del matx, Jordana va mantenir un parell de converses llargues, primer amb la seva filla sobre la pista i després amb tot l'equip al vestidor, i va declinar fer declaracions públiques. Jordana tampoc ha parlat amb la gent del club, amb qui es va citar per trobar-se avui a Girona. El tècnic exposarà les seves idees sobre reequilibrar el rumb de l'equip de cara al tram final de la lliga, però si aquestes no coincideixen amb les de la junta directiva, podria acabar optant per deixar el club de Fontajau. I aquí és on entraria en escena Roberto ?Íñiguez, que aquesta temporada ha vist alguns entrenaments de l'Uni i va presenciar en directe la Copa de la Reina a Torrejón de Ardoz. Nascut a Vitòria va ser jugador de nivell ACB i té en el seu currículum haver estat campió de l'Eurolliga femenina amb el Ros Casares de Maya Moore, Anna Wauters, Laia Palau i companyia. També ha entrenat el Fenerbahce turc i, aquest curs està sense equip i viu entre València, on té fixada la residència des de fa anys, i Girona, acompanyant el seu fill Pablo, futbolista professional amb el Girona FC.