Un any després, el Barcelona va tornar a dictar càtedra al Etihad Stadium de Manchester en imposar anit per 1-2 a un decebedor City en un partit sublim del conjunt blaugrana, liderat per un excels Luis Suárez, autor d'un doblet. No hi va haver sorpreses en l'onze de Luis Enrique, que va sortir al camp del vigent campió de la Premier League amb el seu cèlebre trident a la punta de l'atac, amb Neymar a l'esquerra, Messi a la dreta i un motivat Suárez al mig.

L'entrenador del City, Manuel Pellegrini, vilipendiat pel seu plantejament excessivament defensiu davant els blaugrana la temporada passada, es va veure obligat a improvisar per l'obligada baixa de Yaya Touré, sancionat. Els locals van sortir amb un clar 4-4-2, amb James Milner fent de Touré i Agüero i Dzeko, a dalt.

El plantejament no va funcionar l'antic entrenador de Reial Madrid, Màlaga i Vila-real, i el Barça va jugar a plaer en la primera meitat, amb uns incisius Messi i Neymar i un demolidor Luis Suárez. Va ser un error del capità citizen, Vincent Kompany, el que va propiciar el primer gol dels visitants al quart d'hora de joc.

Suárez, en el seu primer partit a Anglaterra després del seu traspàs procedent del Liverpool l'estiu passat, va molestar dins de l'àrea l'internacional belga, que no va encertar en el rebuig i la pilota va quedar mort al "9", que va definir amb l'esquerra al pal llarg de Joe Hart. Deu minuts després, i amb el City totalment noquejat, va poder arribar el segon gol dels visitants, però Hart va aturar el mà a mà de Suárez, que s'havia plantat sol davant l'internacional anglès gràcies a una magistral passada de Neymar des de l'esquerra.

No va trigar el Barça a doblar el seu avantatge, ja que amb prou feines cinc minuts més tard l'internacional uruguaià va enviar al fons de la xarxa una bona passada de Jordi Alba després d'una gran jugada de Messi. L'última ocasió de la primera meitat, i amb el City comptant els segons per anar-se'n als vestidors, la va tenir a les seves botes Dani Alves, però el seu xut des de dins de l'àrea el va rebutjar el travesser.

Els segons 45 minuts van començar amb els locals bolcats sobre la porteria de Ter Stegen, espectador a la primera part, però que es va haver de lluir en els primers minuts per aturar els remats de Nasri, Dzeko i Demichelis. Agüero també va tenir l'1-2 en les seves botes al 53, però el seu xut des de la frontal va marxar lleugerament desviat.

Va decidir modificar el seu onze Pellegrini pocs minuts després, donant entrada a Fernandinho en lloc de Nasri (situant Milner a l'esquerra) i Wilfried Bony, fitxatge d'hivern del City, que va ocupar el lloc en l'atac de Dzeko. Un minut després de l'entrada de l'ivorià van retallar la distància els locals gràcies a una excel·lent combinació entre Silva i Agüero, i que va definir aquest últim després de salvar l'entrada d'un defensa i batre la sortida de Ter Stegen.

El City es va llançar a l'atac a la recerca del gol de l'empat, però l'expulsió per doble amonestació de Gael Clichy després d'una maldestra falta sobre Dani Alves va trastocar els plans de Pellegrini, que va haver de donar entrada a Bacary Sagna en lloc de David Silva per intentar frenar les escomeses blaugranes.

En l'última jugada del partit, Messi es va fabricar ell sol un penal en ser objecte de falta dins l'àrea per Pablo Zabaleta. No obstant això, el seu xut el va aturar Joe Hart i el rebuig, a porta buida, tampoc va poder ser aprofitat per l'astre argentí: el seu remat de cap va anar-se'n fregant el pal.

Després del llançament des dels onze metres, l'àrbitre va xiular el final del matx, en un partit en què els de Luis Enrique van tornar a prendre l'Etihad Stadium davant un City que sembla encara massa immadur per a aquestes instàncies de la Lliga de Campions.