El Barcelona va vèncer amb relativa comoditat per 1-3 al Granada per seguir la sendera del Reial Madrid en post del lideratge, en un partit dominat gairebé sempre per l'equip blaugrana que, malgrat mostrar-se lluny de la seva millor versió, no va patir en excés davant un rival massa erràtic en les dues àrees.

El Barcelona va arribar al Nuevo Los Cármenes disposat a rescabalar-se de la maçada sofert la setmana passada al perdre amb el Màlaga (0-1) al Camp Nou. Els gols del croat Ivan Rakitic, a la primera meitat, i en la segona de l'uruguaià Luis Suárez i de l'argentí Leo Messi van convertir en anècdota el gol de penal de Fran Rico (1-2).

L'equip dirigit per Luis Enrique Martínez, que d'inici va deixar a la banqueta als habituals Sergio Busquets i Andrés Iniesta, va dominar el partit des del principi, encara que va donar la impressió de que en cap moment del duel, llevat en els últims minuts, es va sentir còmode i va jugar amb massa lentitud i relaxació.

Va haver de disputar-se més d'un quart de partit perquè arribessin els primers acostaments perillosos a les àrees, primer amb un tret llunyà de Xavi Hernández que va manar a córner Oier Olazábal i després amb un cop de cap del local Javi Márquez que va marxar fora per poc.

Només uns segons després va marcar Rakitic el 0-1 (m.25) en aprofitar la pilota que li va deixar en safata Juan Cala en rebutjar malament després d'un tret també defectuós de Luis Suárez.

El propi Cala es va poder rescabalar del seu error dos minuts més tard al rematar de volea una pilota solt dins de l'àrea blaugrana, però el seu enviament no va trobar porteria.

En el quart d'hora previ al descans, amb els locals deslligats i els visitants deixant-se dominar, van poder empatar els blanc-i-vermells en dues clares accions d'un Javi Márquez molt actiu, però primer va rematar fora després d'una deixada del colombià Jhon Córdoba i després es va topar amb una gran aturada del xilè Claudio Bravo.

L'argentí Leo Messi, que gairebé sempre va iniciar les seves accions tirat a la dreta i molt lluny de l'àrea rival, també va tenir un parell de bones oportunitats per ampliar la renda visitant, però el seu tret, després d'un magnífic control, es va anar a fora per poc, i ja en el temps afegit no va poder superar a Oier a l'àrea petita.

També va tenir treball en una divertida primera part el col·legiat aragonès Jaime Latre, al qual els andalusos van reclamar un cop de colze de Luis Suárez a Cala, que l'àrbitre va saldar amb targeta groga, i un possible penal per traveta de Marc Bartra al francès Dimitri Foulquier, mentre que els visitants van demanar una pena màxima per una mà de Cala després d'un centre de Messi.

El Granada va començar la segona part amb empenta, i Bravo va evitar un remat de Jhon Còrdova en boca de gol després d'una gran galopada del guineà Lass Bangoura, encara que va ser un miratge. En la següent acció va marcar Luis Suárez el 0-2 (m.49), al batre a Oier en el mà a mà després d'una perfecta paret amb Rakitic.

Els locals no es van venir a sota i van signar l'1-2 (m.52) gairebé a continuació al transformar en gol Fran Rico un penal, protestat pels visitants, de Bartra a un molt actiu Lass.

L'ímpetu del Granada es va veure frenat per un Barcelona que, malgrat no crear perill, va controlar bé el xoc amb el marcador a favor fins que Messi va liquidar la contesa després d'una assistència de Luis Suárez, que va trencar bé l'avançada defensa blanc-i-vermella i va superar amb fortuna a Oier abans de regalar l'1-3 (m.71) a l'argentí.

Amb el duel sentenciat, tant Messi com Pedro Rodríguez van disposar de clares ocasions per haver ampliat l'avantatge visitant davant un Granada que va llançar la tovallola després de l'1-3.

- Fitxa tècnica:

1 - Granada: Oier; Nyom, Babin, Cala, Foulquier; Iturra, Fran Rico; Robert, Javi Márquez (Rochina, m.67), Lass (Candeias, m.78), Jhon Córdoba (Success, m.78).

3 - Barcelona: Bravo; Alves, Bartra, Mathieu (Sergio Busquets, m.74), Jordi Alba; Mascherano, Rakitic, Xavi (Rafinha, m.65); Neymar, Messi, Luis Suárez (Pedro, m.78).

Gols: 0-1, M.25: Rakitic. 0-2, M.49: Luis Suárez. 1-2, M.53: Fran Rico, de penal. 1-3, M.71: Messi.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonès). Va mostrar targeta groga als locals Javi Márquez i Lass, i als visitants Luis Suárez, Neymar i Mathieu.

Incidències: Partit corresponent a la vintena cinquena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'Estadi Nuevo Los Cármenes davant 18.200 espectadors. Terreny de joc en irregulars condicions.