L'atleta palamosí Adel Mechaal va finalitzar en un meritori sisè lloc en la final dels 3000 metres llisos del campionat d'Europa en Pista Coberta que s'està celebrant des del divendres a Praga. El palamosí havia aconseguit arribar a Praga fent una millor marca personal per obtenir la mínima en la prova més llarga dels campionats, aconseguint aturar el crono amb 7:52.34 i, en la seva semifinal de divendres, va aconseguir rebaixar aquest temps en més de cinc segons, establint una marca de 7:46.93, una progressió meteòrica que feia preveure el millor per la final.

Mechaal, valent com sempre, amb una gambada potent i segura, va voler encapçalar la prova des del principi, per imposar un ritme alt i no donar temps a l'estratègia, però abans de completar-se la primera volta a la pista, va arribar la primera fuetada del turc Ali Kaya, qui va posar un ritme esbojarrat que només van poder seguir el palamosí i l'anglès Lee Emanuel i el noruec Henrik Ingebrigtsen. En el pas pels 1000 metres el ritme s'havia ralentitzat, però una nova estrebada de Kaya, al 1500, va trencar el grup, que es mantenia compacte, i va posar a tothom al seu lloc. Mechaal va començar a quedar despenjat en quarta posició, lluitant per no baixar al cinquè lloc amb l'alemany Richard Ringer, mentre que, per darrera, Jesús España, amb una gran progressió s'acostava a les posicions capdavanteres.

El palamosí no seguia el ritme i veia com les medalles s'escapaven, mentre intentava mantenir la seva posició a la cursa, però va acabar notant l'esforç dels primers 1000 metres i va haver de cedir davant l'embranzida d'España, fins acabar entrant en el sisè lloc, això sí, marcant un temps de 7:49.59, també per sota de la millor marca que tenia abans de desplaçar-se a Praga.

Les espectatives creades per tothom, però, fa que aquesta sisena posició deixi un mal gust de boca, però no cal oblidar que el principal objectiu de Mechaal, el que sempre ha defensat que és pel que lluita, son els Jocs Olímpics de Rio 2016.

Torrijos i Terrero son plata

Més enllà dels 3000 metres, la competició d'ahir va aportar dues medalles a la selecció espanyola. D'una banda, en el triple salt, el castellonenc Pablo Torrijos, primer espanyol en superar els disset metres, aconseguia la medalla d'argent després de superar el seu propi rècord d'Espanya i deixar-lo en 17,04 metres i va ser superat només per l'actual campió olímpic, el portugués Nelson Evora, qui va saltar 17,21 metres.

En la prova dels 400 metres llisos, la cubana, nacionalitzada espanyola, Indira Terrero, va aconseguir també penjar-se la medalla de plata al finalitzar segona, amb un temps de 52.63, només superada per la ucraniana Natalia Pyhyda (51.96).

La decepció de la jornada la va protagonitzar la capitana de l'expedició espanyola. Ruth Beitia, de 35 anys, aspirava a guanyar la seva dotzena medalla en campionat internacional, però en la final del salt d'alçada va quedar-se a 1,94 metres, finalitzant en sisè lloc i cedint la seva corona de campiona a la russa Marya Kuchina (1,97 m).