El Barça va guanyar el clàssic contra el Reial Madrid (2-1) i va donar un pas endavant cap al títol de lliga. La victòria permet al conjunt blaugrana ampliar el seu avantatge com a líder fins als quatre punts respecte als madridistes, que van tenir a la primera part l'ocasió, fins i tot, de deixar sentenciat el duel, però que van acabar claudicant quan se'ls va exhaurir la benzina.

La trobada va ser d'un patiment i agonia constants, pel fet que els dos equips van gaudir de nombroses ocasions per emportar-se el partit al seu favor. A la primera, el Madrid va desaprofitar l'oportunitat d'encarrilar el duel, i en la segona va ser el Barça el que hauria pogut deixar el marcador molt més ampli al seu favor.

Intens primer acte, sense descans, en què els dos equips ho van donar tot, encara que en el global, malgrat l'empat (1-1), va ser el Madrid el que va subscriure els millors moments de joc, especialment en el tram final, en el qual fins i tot es va delectar amb accions espectaculars. Abans d'això, va ser el Barcelona el primer a espantar Casillas, quan Rakitic va tenir en el minut 2 la primera ocasió de marcar. No obstant això, el Madrid va créixer al cap d'uns minuts que van arrencar amb una carrera sense obstacle de Marcelo per la banda, va recollir Benzema i Cristiano va enviar al travesser.

Isco, en el següent minut, ho va intentar des de lluny i la pilota va acabar en córner. El tercer cop va arribar d'una rematada de cap de Sergio Ramos, sense perill.

Era el minut 13 i hi havia un missatge clar al Camp Nou: el Barça s'embullava al centre del camp, sense un Xavi (a la banqueta) que donés sentit al joc o un Busquets (també assegut) que frenés l'ofensiva rival; de la seva banda, al Madrid no li costava gairebé res arribar als dominis de Bravo.

La reacció blaugrana va arribar en una guspira, la que va originar Messi enviant una pilota a l'àrea en una falta que va connectar de cap amb precisió un actor inesperat, el francès Mathieu (1-0), després que la defensa madridista fes més cas al moviment de Piqué i descurés l'altre central. Un premi que podria haver augmentat per als blaugrana quan en un xut erràtic de Luis Suárez la pilota va acabar a peus de Neymar però el brasiler no va reaccionar bé i el seu xut va acabar a les mans de Casillas.

Del 2-0 a l'empat (1-1)

El segon gol barcelonista va ser una il·lusió que es va esvair al cap de pocs segons, quan el Madrid va armar un contracop, la pilota li va caure a Benzema, qui va resoldre la passada a Cristiano amb un cop d'esperó i el portuguès, llançant-se al terra, va enviar la pilota al fons de la porteria de Bravo (1-1).

Ningú es va sorprendre al Camp Nou amb l'empat, un resultat que s'havia anat mastegant des de feia estona. Faltava poc menys d'un quart d'hora per arribar al descans i el Barcelona s'encaminava cap als pitjors minuts de futbol des de principis ?d'any, a causa del descontrol que va patir al seu mig del camp i la incapacitat dels defensors per treure's de sobre tot el que els venia. El Madrid va fer el pas endavant que el col·locaria gairebé insistentment a l'àrea blaugrana, on va viure també una mica angoixat per la incapacitat que va tenir per marcar el 1-2, en un xut de Modric, en un gol anul·lat a Bale per un fora de joc de Cristiano, un altre xut del portuguès i un final de Bale en el 43 que va acabar amb la pilota fregant el pal.

Si algú es pensava que el pas pels vestidors ajudaria el Barça, els primers compassos de la represa van demostrar que res havia canviat. Amb només 4 minuts, el Madrid va tornar a posar la por al cos al seu rival. Benzema, després d'una molt bona acció col·lectiva, va enviar el seu llençament a porta però Bravo va respondre amb encert.

Luis Suárez reactiva el Barça

Després d'una bona estona desactivat i sense donar senyals de vida , el Barça va tornar a aparèixer. Tot va passar en una acció ràpida, en uns segons. Una passada des del lateral de Dani Alves la va collir Luis Suárez. L'uruguaià va controlar la pilota a la perfecció, va superar Pepe amb el cos i el seu xut creuat va servir per batre a Casillas (2-1). Quedava poc més de mitja hora per al final i la balança tornaria a canviar de signe, aquest cop decantant-se a favor dels blaugrana. Modric, Kroos i Isco van mantenir el seu control al mig del camp, però cada cop amb ?menys presència blanca a l'àrea del seu adversari.

A partir d'aquell moment, el duel va entrar en una fase de tensió i contactes. Una entrada de Mascherano a Cristiano Ronaldo va encendre la flama. Després Carvajal li va donar un cop al cap a l'argentí, mentre que en la següent acció, en un salt, Iniesta va posar el colze per impactar amb Sergio Ramos, que va haver de ser atès. L'andalús va veure la groga pocs instants després per una altra entrada. Era la vuitena cartolina del partit fins aquell moment.

Tot li va anar de meravella al Barça per atenuar un Madrid que li havia menjat el terreny. Llavors va ser el Barça el que va agafar la batuta i que va tenir l'ocasió de tornar a marcar, en un eslàlom de Neymar al minut 67. El brasiler va driblar tots els oponents que li van sortir al pas, però la definició no va estar encertada; i això que tenia Luis Suárez desmarcat, però no va saber escollir la millor opció.

El Madrid va canviar de centrals en el 72, amb l'entrada de Varane en el lloc de Pepe. En el primer desajustament pel centre del camp, Messi va gaudir d'una molt bona oportunitat per fer el 3-1, però el seu xut va marxar desviat. Un minut després, Neymar va tornar a fallar en una aproximació que Messi li havia servit amb safata.

Amb un avantatge mínim en el marcador i amb el partit exhaurint-se, el Barça va moure la banqueta. Luis Enrique li va donar entrada a Busquests per Rakitic. Tot plegat, per controlar el tempo amb la pilota als peus.

El Madrid encara no havia dit la seva última paraula i al 77, Benzema va provar fortuna amb un xut enverinat en què Bravo va haver de salvar els mobles. Un avís per al Barça, que en va prendre nota. Llavors va entrar Xavi per donar encara més control al mig del camp; de la seva banda, Ancelotti va sumar efectius en atac amb l'entrada de Jesé per un Isco cada cop més apagat.

A manca de ben pocs minuts, una gran combinació blaugrana va acabar amb una decisiva intervenció de Casillas davant Jordi Alba, que havia entrat fins a la cuina després d'una bona combinació amb Leo Messi, ahir força desaparegut. L'argentí, que va aparèixer amb comptagotes, va ser l'últim que va provar fortuna. De nou, es va topar amb una bona resposta de Casillas. El marcador ja no es va moure i el Barça es va emportar el clàssic.