El Camp Nou serà la seu de la final de la Copa del Rei entre el Barcelona i l'Athletic Club de Bilbao el proper 30 de maig. La reunió entre els dos clubs i la Federació que es va fer ahir a la tarda va acabar sense acord i, per això, va ser l'ens organitzador qui va escollir l'escenari del partit unes hores més tard. Ho va anunciar Antonio Suárez Santana, president de competicions organitzades per la Reial Federació Espanyola de Futbol, després de la Junta directiva celebrada a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.

L'estadi del FC Barcelona es va imposar en la segona i última votació a San Mamés per 26 a 18 vots. Les altres dues seus que es van estudiar per a la final de la Copa del Rei i que van quedar descartades en la primera votació van ser Sevilla i València, que van caure en la primera ronda per 27 vots a 17, amb un en blanc.

A aquesta votació a la Junta Directiva de la RFEF s'hi va desembocar després que en la primera reunió, que va durar unes dues hores, entre el Barcelona i l'Athletic Club de Bilbao, no s'arribés a un acord en les seves respectives peticions. L'estadi que els dos clubs volien, al Santiago Bernabéu, no va poder ser motiu d'elecció a causa de la negativa del Reial Madrid a cedir-lo, segons va explicar Joan Gaspart, vicepresident de la Federació, després de sortir de la Junta Directiva.

Per part del Barcelona van acudir a la reunió Albert Soler, director de Relacions Institucionals Esportives, i Javier Bordas, directiu del conjunt català, mentre que l'Athletic hi va enviar Josu Urrutia, president en funcions del club, i Jon Berasategi, director general. Els quatre representants de la Reial Federació Espanyola que es van asseure a la taula de reunions van ser Jorge Pérez, secretari general; Esther Gascón, directora general; Antonio Suárez Santana, president de la Federació Interinsular de Futbol de Las Palmas i president de competicions organitzades per la RFEF; i Miguel Ángel López, coordinador de partits de la Federació.

Josep Maria Bartomeu, president del Barcelona, va arribar a la Ciutat del Futbol de Las Rozas passades les cinc de la tarda, una hora després de l'inici d'aquesta primera trobada, que estava prevista per a les quatre i que va començar deu minuts tard.

L'opció sevillana, que proposava l'estadi Benito Villamarín, va perdre les seves opcions davant la dificultat d'obtenir places hoteleres per als aficionats de tots dos clubs. Sevilla, que el 30 de maig celebra la festivitat del seu patró San Fernando, acollirà del 28 al 30 d'aquell mes el 19è Congrés Nacional SEIMC-Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica i els hotels ja estan pràcticament ocupats pels congressistes. Mestalla, per la seva banda, no era de bon record per al barcelonisme ja que en aquest estadi hi va perdre les dues últimes finals disputades allà: 2010-11 i 2013-14; ambdues davant el Reial Madrid.

Es tractarà de la divuitena ocasió en què la ciutat del Barcelona acollirà una final de la Copa d'Espanya (Copa del Rei, del president de la República, del Generalísimo), i és la quarta al Camp Nou. Altres cinc finals es van jugar en anteriors estadis propietat del Barcelona: l'Escopidora, en quatre oportunitats; i Les Corts, en una. Les altres es van disputar a l'estadi Lluís Companys-Montjuïc-.

L'última ocasió en què el Camp Nou va albergar la final de la Copa del Rei va ser en la campanya 2009-10, amb triomf del Sevilla sobre l'Atlètic de Madrid, per 2-0. Es dóna la circumstància que tot i que la final es jugarà al Camp Nou, el Barça hi actuarà com a visitant. El motiu? Que el club basc és un any més antic (1898) que el Barça (1899). Serà la primera vegada que els blaugranes disputin un duel al seu estadi ocupant el vestidor dels visitants.

Javier Bordàs, directiu del FC Barcelona, es va mostrar "content" amb l'elecció del Camp Nou com a seu de la final de la Copa i va assegurar que, en cas que es xiuli l'himne espanyol i al Rei, espera que això "no sigui un problema", ja que aquell dia el titular de la instal·lació és la Federació. Bordàs va reconèixer que l'interès dels dos clubs finalistes, Barça i Athletic, era disputar el partit al Santiago Bernabéu.