El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, va comunicar ahir al Comitè d'Avaluació de la Ryder Cup el suport del Govern central a la candidatura Costa Brava-Barcelona per albergar la competició el 2022 durant la visita d'inspecció a aquesta.

Cardenal va assistir a l'Ajuntament de Barcelona a la recepció en la qual el Comitè d'Avaluació de la Ryder va ser rebut per l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i la tinent alcalde d'Esports, Maite Fandos, segons va confirmar el Consell Superior d'Esports (CSD).

El secretari d'Estat va assistir també al minut de silenci a la plaça Sant Jaume en memòria dels morts en l'accident aeri de dimart als Alps francesos, que va modificar el programa de la visita d'inspecció i va cancel·lar la presentació oficial de la candidatura prevista a Barcelona per ahir. En la recepció, Gonzaga Escauriaza, president de la Reial Federació Espanyola de Golf, va ser el primer encarregat de transmetre al Comitè d'Avaluació "que aquesta proposta és molt més que una Ryder Cup, per història, per passió i per certesa".

Gonzaga Escauriaza va ressaltar amb vivesa l'enorme contribució del golf espanyol a l'European Tour i la Ryder Cup al llarg de tota la història "amb aportacions, tant en nombre com en qualitat dels seus integrants, molt superior a qualsevol de les altres candidatures. Espanya ha acollit més del doble de tornejos que cap altre candidat a organitzar la cita i s'ha fet notar també per l'enorme contribució de golfistes de l'extraordinària qualitat de Severiano Ballesteros, José María Olazábal, Sergio García, Miguel Ángel Jiménez ...". El lloretenc Ivan Tibau, secretari general d'Esports de la Generalitat de Catalunya, va destacar per la seva part "el decidit suport de les institucions públiques catalanes a la celebració de la Ryder Cup 2022".