La quinzena edició de la Copa Internacional Mediterrània (MIC, Mediterranean Internacional Cup) ha arrencat avui a Palamós, on s'han donat cita més de 200 equips de totes les categories formatives, representant 34 països.

En aquest torneig apareixeran potencials estrelles, com així ho corrobora l'assistència de grans jugadors que algun any han participat en la Costa Brava, com Messi i Neymar, entre molts altres.

El MIC s'ha estrenat sense estar-se de res a l'estadi municipal de Palamós-Costa Brava, primer amb un partit de la categoria infantil a les 09:15 hores que ha enfrontat al Reial Madrid i al Club Gimnàstic de Manresa. Posteriorment, l'equip amfitrió, el juvenil del Palamós, s''ha enfrontat al Juvenil A del FC Barcelona a les 11:15 hores.

Aquest serà l'inici de cinc dies plens de futbol a la Costa Brava on es disputaran fins a cinc competicions simultànies, en cinc categories diferents (juvenil, cadet, infantil, aleví futbol 7 i aleví futbol 11 i femení).

Per albergar aquesta allau de partits en només cinc dies, l'organització té a la seva disposició dinou camps distribuïts per les comarques gironines.

El torneig s'estructura en tres fases: la primera es disputarà entre l'1 i 2 de març, una vegada superada aquesta arriben les eliminatòries directes que tindran lloc el 3 i 4, mentre que les finals de totes les categories es jugaran a Palamós el diumenge 5 de març.

El MIC és un torneig obert a tot el món al qual cada any s'afegeixen nous clubs i països. En aquesta edició el nombre d'equips supera els 200 que representen 34 països.

Entre els equips més interessants que participaran en aquesta edició destaquen el Barça, Reial Madrid, Inter de Milà, Vila-real, Màlaga o el combinat africà de l'Aspire Football Dreams (una acadèmia de jugadors on després de fer diverses seleccions, els tècnics decideixen els equips).

Aquest últim combinat s'ha convertit en el gran protagonista de les últimes edicions, i aquest any es presenta com el màxim favorit i més tenint en compte la baixa de les seleccions del Brasil, habituals també en les finals.

A més de ser una cita del futbol formativa, el torneig també és una oportunitat per descobrir alguns dels jugadors que possiblement d'aquí a uns anys estiguin en primer pla, després que en les catorze edicions anteriors han passat jugadors de la talla de Messi, Robinho, Neymar, Deulofeu o Cesc Fàbregas.