Paula Badosa és des d'ahir la tennista 297 del món. La tennista de Begur, nascuda a Nova York, acaba de debutar com a professional al Masters 1000 de Miami i el seu gran paper, hi va passar dues rondes, li ha servit per pujar 122 llocs al rànquing WTA. Ara la gironina, una de les raquetes amb més projecció del país, ha passat de ser la 419 del circuit a entrar entre les 300 millors, protagonitzant l'inici d'una carrera que, amb 17 anys, promet emocions fortes.

La begurenca va poder disputar el torneig de Miami gràcies a una invitació de l'organització i va acabar sent una de les grans sensacions, sobretot després de derrotar en la primera ronda la txeca Petra Cetkovska, que era la número 89 del món, per un doble 6-1 incontestable i sorprenent. En la següent eliminatòria s'havia de trobar amb la xinesa Shuai Peng (la dinovena mundial), però una lesió la va apartar i va acabar jugant contra Saisai Zheng, a qui també va superar(6-1 i 7-5). El repte en tercera ronda era majúscul i allà la gironina va acabar posant punt i final al somni. La txeca Karolina Pliskova, 14a del rànquing WTA, la va guanyar per 7-5 i 6-1.

Badosa s'estrena des de fa uns mesos a les ordres del tècnic de Sant Feliu de Guíxols Xavier Budó i a Miami va tenir la primera ocasió per tastar un torneig professional de primer nivell. Aquest és el mateix entrenador de la canària Carla Suárez, que a Miami va arribar a la final i va caure a mans de la número 1 Serena Williams.

Els bons resultats de la tennista de Begur vénen de lluny. A finals de l'any passat va aconseguir arribar a la final del campionat d'Espanya absolut i, abans, en categories de formació, havia estat subcampiona europea júnior individual i de dobles. L'any el va tancar en el lloc 468 del rànquing WTA, en un 2014 on va destacar la final que va disputar en l'ITF de Victòria a Mèxic. Tres mesos després, ha millorat 171 posicions.