El pivot Rasmus Larsen, jugador danès de bàsquet de l'equip belga Spirou de Charleroi i exjugador de La Bruixa d'Or Manresa, ha estat trobat avui mort al seu domicili de Jumet (sud de Bèlgica), sense que per ara es coneguin les causes de la seva mort.

El club de Charleroi s'ha declarat "commocionat" amb la notícia i ha traslladat el seu condol a la família del jove, "un noi simpàtic, apreciat pels seguidors i l'equip", diu el web del Spirou.

Després de conèixer-se la notícia, la lliga belga ha suspès el primer partit de semifinals que enfrontava al Charleroi i a l'Ostende aquesta nit.

Larsen, que va ser jugador del Manresa i es va incorporar a l'Spirou a principi de temporada, no s'havia presentat a la cita fixada per al desplaçament a Ostende, on l'equip de Charleroi havia de disputar la primera ronda de la semifinal dels play-offs.

Preocupat per l'absència, el club ha intentat contactar al jugador sense èxit. Un membre de l'equip s'ha presentat en l'apartament del jugador, on ha trobat el jove mort al seu llit.

"És una notícia molt dura. Era una persona increïblement amable i bona. Era una esperança per al bàsquet internacional. Els nostres pensaments estan amb els seus pares i amb el grup", ha dit el director general de l'Spirou, Benoit Cuisinier.

"El partit ha estat ajornat. Ja veurem en les pròximes hores com organitzem la resta. Però avui no és en absolut la prioritat. Hem d'encaixar el cop, no estem bé", ha afegit Cuisinier.

De la seva banda, el president de l'equip, Giovanni Bozzi, ha assenyalat que el que ha passat és "un drama", i que el jugador danès "era un noi fantàstic".

"Penso que és una mort natural, perquè no hi ha signes de res. Les proves prèvies a la temporada no van revelar res. Estava en perfecta salut. No havia cap senyal alarmant. És terrible", ha afegit Bozzi.

Rasmus Larsen hauria fet 21 anys el pròxim 25 de novembre.