Excepte els inèdits Ter Stegen, Douglas i Vermaelen, que amb prou feines han participat en els partits de Lliga, les altres cinc incorporacions realitzades pel Barcelona han resultat determinants en la consecució del títol, especialment el porter Claudio Bravo i el davanter Luis Suárez. També ha tingut una actuació molt regular Ivan Rakitic, mentre que Jéremy Mathieu ha estat determinant amb dos gols en partits molt complicats. De la seva banda, en un altre pla diferent ha estat Rafinha Alcántara.

Bravo i Suárez han estat els millors. El porter xilè va ser l'aposta juntament amb el jove Marc André Ter Stegen per ocupar les baixes de Víctor Valdés i de José Manuel Pinto. El destituït director tècnic Andoni Zubizarreta, exporter professional, va encertar de ple vistos els números de tots dos. Ter Stegen partia amb desavantatge al lesionar-se a principis de temporada. Bravo ha estat el porter titular a la Lliga i l'alemany en els partits copers i a la Lliga de Campions. El xilè és, amb diferència, el porter menys batut del campionat, amb 19 gols en 37 partits. En la seva primera temporada ha mantingut un gran nivell des de l'inici. Per exemple, en els primers nou partits va mantenir la seva porteria a zero i va batre un rècord d'imbatibilitat en poder de Peio Artola des de la temporada 1977-78, en mantenir la seva porteria immaculada durant 776 minuts (560 era el rècord d'Artola).

No ha pogut batre la plusmarca de Víctor Valdés, que va estar-ne 896 sense recollir la pilota del fons de la seva porteria en 2011, però Bravo ha mantingut la seva porteria a zero en 22 partits. A més, va ser fonamental en un dels partits més complicats de la temporada, a casa davant el València, a l'aturar un penal a Parejo.

Si Bravo ha estat una assegurança en defensa, Luis Suárez ha estat determinant en atac. L'uruguaià, a causa d'una sanció de la FIFA per la seva mossegada a l'italià Chielini en l'últim Mundial, es va reincorporar a l'equip a finals d'octubre, just per jugar al Bernabéu. Malgrat que li va costar en un inici integrar-se, ha demostrat la seva classe i una enorme capacitat per jugar al costat de Leo Messi i Neymar, que han aprofitat els espais que creava i les seves assistències. Suárez ha marcat 16 gols en els 27 partits de Lliga que ha jugat ia més ha repartit nou assistències.

Més participació en partits (31), però menys en minuts ha tingut Ivan Rakitic. El croat ha desenvolupat un nou paper al Barça. Acostumat a ser un referent en el joc de creació del Sevilla, Luis Enrique ha confiat en la seva força i Rakitic ha rendit més en el pla físic que en el creatiu. Ha estat un dels fixos al mig del camp juntament amb Sergio Busquets i Andrés Iniesta i ha destacat en les recuperacions i en una alta pressió als rivals. En la seva primera temporada al Barça, ha marcat cinc gols i ha repartit 8 assistències.

Després, dels nous, Jérémy Mathieu és el que més presència ha tingut. Fitxat del València per cobrir l'històric buit existent en l'eix central de la defensa, el francès ha complert amb les expectatives. Mathieu ha estat determinant en dos moments puntuals de la temporada i els dos gols que ha anotat han estat fonamentals. Va marcar en la victòria 2-1 davant el Reial Madrid i en el 0-1 a Balaídos. En total ha participat en 26 partits, 22 com a titular. Menys minuts ha tingut Rafinha Alcántara (22 partits, 12 com a titular i 1 gol), mentre que la presència de Douglas Pereira ha estat testimonial (un partit). Thomas Vermaelen encara no ha debutat.