El belga Jaouad Achab va doblegar, per un ajustat 7-5, l'empordanès Joel González a la final de menys de 63 quilos dels Mundials de taekwondo, que es disputen a Chelyabinsk (Rússia), on l'actual campió olímpic i dos cops medalla d'or en uns mundials va haver de conformar amb la medalla de plata

Joel González es va quedar a només tres punts del seu tercer títol mundialista. Un èxit que Achab li va negar en aturar la progressió del taekwondista de Figueres, que en les anteriors rondes havia batut al pakistanès Shahid Akbar, l'australià Thomas Auger, al coreà Dae-hoon Lee, al portuguès Mario Silva i el mexicà Saúl Gutiérrez.

La batalla per l'or es va decidir en el tercer assalt, que Achab va aconseguir amb una renda mínima (1-0). Un precís impacte al casc vermell de González va decantar el combat a favor de belga que, amb 5-1, va apostar per deixar córrer el cronòmetre mentre els "Kyong-gos" (sancions d'un punt) es succeïen en contra seu. Incapaç de connectar un cop davant l'actitud del seu rival, Joel González es va conformar amb el subcampionat després el definitiu 7-5.

González, que en rondes anteriors havia aconseguit desfer-se del pakistanès Shahid Akbar, l'australià Thomas Auger, el coreà Dae-hoon Lee, el portuguès Mario Silva i el mexicà Saúl Gutiérrez, no va poder completar un ple de victòries i va acabar sent subcampió del món.

La plata del català se suma a les aconseguides ahir per les germanes Eva i Marta Calvo a les finals femenines de menys de 57 i 62 quilos, respectivament.