El FC Barcelona va presentar ahir les noves equipacions del club per a la temporada 2015-2016. Per primera vegada en la història de l'entitat, les franges blaugrana de la samarreta no seran verticals, sinó que ho seran horitzontals. Un canvi que no ha agradat gaire en determinats sectors de l'afició i que ha obert molts debats pel disseny de la marca comercial Nike, que s'ha inspirat en les banderes blaugrana que fan onejar els aficionats del Barça.

El model és pràcticament calcat al del Llagostera, que l'utilitza des de la temporada 2006/07, fa nou anys, quan va debutar a Preferent. Una semblança més que evident amb el conjunt gironí, que ha crescut amb les barres horitzontals. Fins i tot el coll de la samarreta té moltes semblances, amb el groc per part de la indumentària llagosterenca i la senyera que lluirà el Barça a la zona del coll. El pic del coll, les mànigues i fins i tot els números s'assemblen pràcticament al complet amb els de l'equip presidit per Isabel Tarragó. El Barça posarà a la venda l'equipació, que es completa amb pantalons vermells i mitjetes blaves, a partir del proper 26 de maig. La segona equipació del conjunt barceloní també va sortir ahir a la llum. La samarreta serà de color groc daurat, llisa per la part davantera i amb la senyera a l'esquena, per sota del número de cada jugador. Al coll, hi haurà unes franges blaugrana per recordar a la primera equipació. Els pantalons seran de color blau i les mitgetes, de color blau amb retocs de color groc a la zona dels bessons. Tot just ahir van sortir a la llum les samarretes de la temporada que ve del Barça però de ben segur que faran parlar molt pel seu disseny i per la seva semblança amb l'equipació del Llagostera.

La lliga de Messi

El Barça torna avui a la feina per preparar el proper partit, que és el proper de dissabte la final de la Copa del Rei. Pot ser el segon títol després de conquerir la Lliga. Més que mai, aquesta ha estat la Lliga de Messi. El campionat va començar a decantar-se per al Barça quan l'astre argentí es va posar les piles i amb ell es van connectar tots els jugadors, cosa que no va passar la temporada passada. El partit a Anoeta va ser un moment d'inquietud en l'àmbit blaugrana, però un pacte no revelat al vestidor, en què va intervenir el president del club, Josep Maria Bartomeu, va fer que el que anava a engolir jugador, tècnic, equip, junta i club passés a ser un camí sense sotracs, que va arrencar amb un partidàs a la setmana següent al Camp Nou contra l'Atlètic de Madrid (3-1). Des d'aleshores, Messi ha estat el timoner de tot el que ha anat recollint el seu equip. El seu renovat entusiasme i ambició per recuperar la Pilota d'Or a través dels èxits col·lectius ha permès al Barça beneficiar-se de títols i expectatives de més trofeus gràcies al moment de l'argentí que tant il·lusiona els culers.