preparant el gran repte El Barça es va entrenar ahir a la Ciutat Esportiva amb la vista posada a la final de la Lliga de Campions de dissabte, a Berlín, contra el Juventus.Mascherano i Gerard Piqué conversen en un moment de la sessió preparatòria d'ahir.Luis Enrique va atendre els periodistes en la jornada de portes obertes per la premsa que el Barça va organitzar com a prèvia a la final de la màxima competició continental.

L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, va assegurar ahir que la seva continuïtat al capdavant del conjunt blaugrana «no depèn de la final de la Lliga de Campions» que disputarà dissabte que ve a l'Estadi Olímpic de Berlín contra el Juventus italià. El tècnic asturià es va mostrar orgullós del treball que ha fet durant tota la temporada i va destacar que no ha canviat res de la seva personalitat ni de la seva forma de treballar durant aquest curs. «Jo no visc en el món dels extremismes. Sóc el mateix de l'inici de temporada, la resta em rellisca. Només m'interessa fer la meva feina i gaudir-ho», va dir ahir durant la jornada de portes obertes per a la premsa que el club va organitzar abans de la final de Berlín.

En aquest sentit, Luis Enrique va reconèixer que, més que portar la cinquena Copa d'Europa a les vitrines del club, el motiva «el repte» d'aconseguir el triplet. «És una cosa que a tots els jugadors i al cos tècnic ens fa molta il·lusió. Seria la segona vegada en la història del club, cosa que dóna la magnitud de com de difícil és. Que si és el partit més important de la meva carrera? La veritat és que ni m'ho he plantejat. És l'oportunitat de disputar una altra final i, res, encantat i a per ella», va precisar.

Del Juventus, el preparador del conjunt català va reconèixer que el preocupa «tot», ja que creu que és un equip amb molts recursos: «No tenen una única idea de joc. No sé si ens pressionaran o si es replegaran. Crec que faran de tot en funció del que es vagi veient. És un d'aquells partits divertits per als entrenadors».

El que sí que té clar és com jugarà el seu equip. «Per la nostra part, intentarem tenir la pilota, com sempre, el màxim temps possible. En alguns moments, sí que podrem aprofitar els espais, però la idea és tenir la pilota i ser protagonistes», va avançar. L'entrenador asturià creu que la millor manera de preparar la final de Berlín és donar-li caràcter de normalitat. «No hi ha cosa que doni més seguretat i confiança que mantenir els hàbits que t'han acostat al resultat», va subratllar.

Luis Enrique està convençut que, sigui quin sigui el resultat, els seus homes faran un bon partit contra el Juventus, i va treure pit per la trajectòria de l'equip en aquesta Lliga de Campions: «Hem eliminat el campió anglès, el francès i l'alemany. I ara l'italià. Hem fet una Champions d'altíssim nivell». No obstant això, va recordar que també van perdre un partit contra el PSG i un altre contra el Bayern de Munic i que això podria tornar a passar contra el conjunt torinès si no ofereixen «una bona versió» dissabte.

Un rival millorat

A més, va advertir del potencial de l'equip de Massimiliano Allegri. «Han millorat molt la sortida de la pilota i té jugadors com Arturo Vidal o Pogba. Morata els ha donat un plus de físic i més qualitat per arribar al gol, i a dalt també tenen Tévez, el seu jugador de més qualitat», va destacar. L'entrenador del Barça creu que una de les claus de la final serà que Andrea Pirlo «no aparegui gaire», perquè això significaria que el Juventus controlaria el ritme de partit.

A la final, el blaugrana Luis Suárez es retrobarà amb Giorgio Chiellini i Patrice Evra, rivals amb els quals en el seu moment va tenir altercats pels quals va ser sancionat. En aquest sentit, Luis Enrique va negar que hagi parlat personalment amb ell per demanar-li que se centri únicament i exclusivament a jugar a futbol. «Només hem parlat de la final de la Lliga de Campions. Això correspon a la història del futbol, ja hem parlat infinitat de vegades que tots tenim dret a equivocar-nos, i és una cosa que forma part del passat», va respondre sobre aquest particular.

Això sí, va dir a Chiellini, que va assegurar que Leo Messi no marcaria el golàs que va fer en la final de la Copa del Rei a Itàlia: «No tinc cap dubte que ho pot fer contra qualsevol equip de qualsevol lliga del món».

Finalment, Luis Enrique va valorar el paper que jugaran, en la final, els seguidors culers que es desplacin a Berlín. «L'afició del Barça, que és més calmada en els partits de Lliga, quan va a les finals és una afició sorollosa que no es rendeix i que dóna suport a l'equip en els moments delicats del partit. És una afició de les millors», va concloure l'entrenador.