Rafael Benítez, un entrenador que «respira madridisme» i que «ha estat anys somiant» dirigir el Reial Madrid, segons paraules del president blanc Florentino Pérez, va ser presentat ahir com el relleu de Carlo Ancelotti a la banqueta del Santiago Bernabéu, en un acte en què ell mateix es va defensar dels que el titllen de tècnic molt defensiu tot recordant que amb el Nàpols, durant dues temporades consecutives, ha assolit el rècord del club italià:?104 gols.

Després d'oferir unes primeres paraules a la llotja d'honor de l'estadi plenes d'emoció i que gairebé no va poder acabar-les perquè va estar a punt de plorar, Benítez va anar a la sala de premsa de la seva nova llar per a atendre per primera vegada els mitjans de comunicació. «Més que parlar de la idea del sistema i de noms propis, puc exposar la meva idea de treball. Se m'acusa de defensiu, però el Nàpols va fer 104 gols dues temporades seguides, un rècord. L'entrenador pot prendre decisions, però no em preocupa posar-ne un o altre perquè són tots bons i és encertar sempre», va destacar

També va explicar com es va forjar el seu fitxatge pel Reial Madrid i va reconèixer que fins que el seu anterior equip, el Nàpols, no va jugar el seu últim partit davant el Lazio, no va pensar en el club que presideix Florentino Pérez. «Vaig fer una roda de premsa amb De Laurentis (president del Nàpols) en què els vaig comunicar que no continuava. Arran d'aquesta roda de premsa, hi va haver contactes amb el meu representant. No volia saber res fins després de l'últim partit. A partir d'aquí van començar els contactes», va explicar.

Després, va anar desgranant a poc a poc el seu pròxim projecte i no va voler donar noms propis com el d'Iker Casillas per centrar-se només en aspectes tècnics del seu treball. I, en múltiples ocasions, va declarar la «il·lusió» que sent per haver estat elegit per entrenar el Reial Madrid. «És un dia especial, molt emocionant. Una gran il·lusió. Tornar a aquesta casa era un dels objectius. És la sensació que es tanca un cercle que sigui el més llarg possible. Un dia d'emoció i un dia molt emocionant per a mi»