El Jutge de Disciplina Social de la Lliga ha decretat el descens de l'Elx CF a Segona Divisió per impagament a Hisenda, segons ha comunicat la Lliga de Futbol Professional (LFP) en un comunicat. Això suposaria que l'Eibar podria mantenir la categoria després d'haver-la perdut.

"El Jutge de Disciplina Social de la Lliga ha dictat la resolució de l'Expedient 28/2014-15, incoat contra l'Elx CF SAD, com a conseqüència del manteniment de deutes per part d'aquesta entitat amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT)", indica la nota de la LFP.

D'aquesta manera, s'imposa a l'Elx CF la sanció de descens de categoria "en existir reincidència en el seu procedir, ja que ja havia estat sancionat la passada temporada i la present com a conseqüència de la comissió de diferents infraccions molt greus". A més, multa al conjunt il·licità amb 180.303,63 euros.

La nota afegeix que l'Elx "continua mantenint deute líquid, vençuda i exigible" amb Hisenda, que no està "ni abonada, ni ajornada, ni garantida".

"L'Elx pagarà"

L'anunci de la Lliga arriba l'endemà passat que el president de l'Elx, Juan Anguix, assegurés que havia arribat a un acord amb Hisenda per garantir el pagament "al cent per cent" del deute "abans de l'1 d'agost".