Barcelona ha sortit al carrer una altra vegada per brindar amb els seus herois esportius el triplet que ahir a la nit va arrodonir el FC Barcelona amb la consecució de la Lliga de Campions, la cinquena en la seva història, que ja va provocar que uns 50.000 aficionats se citessin als voltants de la part alta de la Rambla, i al costat de l'emblemàtica font de Canaletes.

Avui, ja amb l'equip blaugrana a la Ciutat Comtal, han estat centenars de milers d'aficionats que han saludat els jugadors en el recorregut d'una rua que ha arrencat puntual a les 19:00 hores a l'estació del Nord i que, just a punt de posar-se en marxa, s'ha topat amb una multitud que ha obligat les dues fileres de policia que custodien l'autocar a eixamplar la via.

Com no podia ser d'una altra manera, Leo Messi ha estat el jugador més aclamat pels aficionats, que han envaït les voreres del llarg recorregut pels carrers cèntrics de la ciutat, fins a fer que, com ja és habitual, la programació s'hagi vist desbordada.

A més de Messi, un altre dels protagonistes ha estat novament Gerard Piqué, el més animat dels jugadors que en el primer autocar descapotable i en la part superior feia ballar els seus i els aficionats.

Les abarrotades carrers de Barcelona han vist circular una llarga comitiva comandada per l'autocar dels jugadors, que portava en la part alta i frontal les tres copes que ha guanyat el conjunt català aquesta temporada: la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions. A més, l'autocar tunejat portava inscrits al seu frontal "Campions", "Segon #TRIPL3T" i "Seguim Fent Història!".

De fet, era la vint-i-tresena Lliga, la vint-i-setena Copa del Rei i la cinquena Lliga de Campions, en un moment molt florit de la història del club, en què ha aconseguit sis anys després repetir el triplet que el 2009 va signar el Barça que entrenava Josep Guardiola.

Ara el Barça victorejat pels carrers de Barcelona ha estat el de Messi i de Xavi, qui també ha estat un dels grans reclams en el recorregut, i el de Luis Enrique, el nom del qual ha estat cantat moltes vegades pels aficionats, que segueixen esperant, igual que el club, que es defineixi per continuar un any més i complir el seu contracte.

A l'autocar dels jugadors, que abans de l'arrencada de la rua ha servit com a restaurant improvisat i en què els futbolistes han devorat unes pizzes, no ha pogut participar el xilè Claudio Bravo, qui ha avançat el seu retorn a Xile per jugar la Copa Amèrica amb la seva selecció, que debuta dijous. Això no obstant, entre beguda i ball, la fam ha fet la seva aparició i Neymar no ha tingut cap objecció de prendre una hamburguesa d'un aficionat i compartir-la amb Messi.

La imatge de colorit no només l'han posada les milers de banderes que onejaven al vent, sinó els innombrables balcons engalanats amb la bandera del Barça i de Catalunya, així dels centenars de quilos de confeti que se'anaven llançat des de tots els autocars, també des del que seguia als jugadors, on anaven les animadores de les seccions del Barcelona, les Dream Cheers.

L'autocar turístic ha hagut d'anar fent nombroses parades per la gentada que s'ha amuntegat durant tot el recorregut, i que en ocasions ha fet difícil el trànsit de la comitiva, que tancava un camió musical.

Jugadors com Rakitic i Suárez, i el mateix Neymar, han viscut una jornada exhausta en un any inoblidable per a ells, especialment per als dos primers, que debuten al Barça, encara que per a tots ells ha resultat una experiència única, per haver tocat el cel amb el triplet.

Enfundats en una samarreta commemorativa, en la que l'escut del Barça tenia sobre imprès un 3 per rememorar el triplet i amb el lema 'Orgull de campions', els jugadors no han decaigut en el seu ànim durant tota la rua, malgrat que molts d'ells no han dormit aquesta nit, després de la festa que es va desencadenar a Berlín després de la consecució de la Copa d'Europa.

Després de la rua, la festa es trasllada al Camp Nou, on prop de 70.000 aficionats han retirat la seva entrada per rebre els campions.