El pilot britànic de Mercedes, Lewis Hamilton va aconseguir la pole position en les proves qualificatòries del Gran Premi del Canadà. El britànic va aconseguir superar el seu company d'equip, Nico Rosberg, signant, d'aquesta manera, la seva sisena pole d'aquesta temporada, la 44 de la seva carrera.

Novament els Mercedes van ser els grans dominadors de la sessió qualificatòria i es perfilen, altra vegada, com els dominadors en la cursa d'aquesta tarda. Van ser els únics monoplaça capaços de baixar d'1 minut i 15 segons. Rere seu, altra vegada, la resta, amb Kimi Raikkonen (Ferrari) i Valtteri Bottas (Williams). Precisament tant el company d'equip de Raikkonen, Sebastian Vettel, com el de Bottas, Felipe Massa, van quedar eliminats ja a la Q1, juntament amb els Manor de Will Stevens i Roberto Merhi i Jenson Button, qui no va poder fer cap volta. A més, Vettel va perdre cinc posicions per avançar amb bandera roja.

Carlos Sainz (Toro Rosso) va aconseguir finalitzar en onzena posició, superant altra vegada al seu company d'equip, Max Verstappen qui, a més, sortirà des de l'última posició a causa de la sanció de quinze llocs a la graella de sortida que arrossega del passat Gran Premi després d'una topada amb Romain Grosjean.

De la seva banda, Fernando Alonso (McLaren) va quedar-se també a la Q2 i sortirà des de la tretzena posició, degut a la sanció del pilot holandès, compartint fila a la graella amb el pilot brasiler de Sauber Felipe Nasr.

Els Red Bull segueixen lluny de la seva millor versió i sortiran des de la quarta (Daniil Kvyat, vuitè) i cinquena (Daniel Ricciardo, novè) línia de la graella de sortida.