El blau i el grana van ser els colors predominants, com no podia ser d'altra manera, en la desfilada triomfal que els jugadors del Barça van fer per commemorar el triplet que van aconseguir arrodonir dissabte en vèncer en la final de la Lliga de Campions davant la Juventus de Torí (1-3).

A les cinc de la tarda i amb els carrers de Barcelona de gom a gom, amb la presència de centenars de milers d'aficionats, la comitiva blaugrana va sortir de l'Estació del Nord, trobant-se amb què no hi havia prou espai entre la gent per deixar pas a l'autocar, cosa que va obligar la policia a eixamplar l'espai entre els espectadors.

Amb un autocar descobert, retocat per a l'ocasió amb les llegendes de "Campions", "Segon #TRIPL3T" i "Seguim Fent Història!" que es podia veure tant a la part frontal com repetit als laterals del vehicle. A la part davantera, l'autocar portava els trofeus que els acrediten com a campions de Lliga, de Copa del Rei i de Lliga de Campions.

Com sol ser habitual en aquestes celebracions, el nom més aclamat va ser el de la gran estrella delBarça, Leo Messi, mentre que, novament, Gerard Piqué va ser un dels que van portar la batuta en la celebració entre els jugadors, animant tant jugadors com aficionats al llarg del recorregut.

Si el 2009 Guardiola va ser el més aclamat de la processió blaugrana, Xavi i Messi, juntament amb Luis Enrique, van ser els més ovacionats pels seguidors a mida que la comitiva avançava, lentament, entre els aficionats.

Claudio Bravo va ser l'únic jugador blaugrana que es va perdre la celebració, ja que al matí havia marxat a Xile per jugar la Copa Amèrica amb la seva selecció, competició en la qual debuta el proper dijous. Els color no només els van posar els milers de banderes que onejaven al vent, sinó els innumerables balcons engalanats amb la bandera del Barça i de Catalunya, així com els centenars de quilos de confetti que s'anava llançant des dels autocars, també des del que seguia els jugadors, on anaven les animadores de les seccions del Barça, les "Dream Cheers".

Jugadors com Rakitic i Suárez, i el mateix Neymar, van viure una jornada exhausta en un any inoblidable per ells, especialment pels dos primers, que debutaven amb el Barça, tot i que per tots ha resultat una experiència única per haver tocat el cel amb el triplet.

Enfundats en una samarreta commemorativa, en la qual l'escut del Barça tenia imprès un 3 per rememorar el triplet i amb el lema "Orgull de campions", els jugadors no van decaure en els seus ànims durant tot el recorregut, tot i que molts encara no havien dormit des que van aixecar la preuada Copa d'Europa.

Neymar va protagonitzar una de les escenes curioses de la desfilada, quan, en un atac de gana va arrabassar l'hamburguesa d'un seguidor i la va compartir amb Leo Messi.

La festa es va acabar a l'estadi blaugrana. El Camp Nou, amb més de 70.000 aficionats que van esperar pacientment la comitiva, seguint els espectacles programats pel club, fins que, passades les deu de la nit, els jugadors blaugrana van acabar el recorregut per la Ciutat Comtal i van fer acte de presència al feu blaugrana.

Allà va començar la part més emotiva de la celebració. Luis Enrique, portat per l'emoció, va tenir alguna dificultat per dirigir-se al públic, Xavi i Iniesta van protagonitzar un relleu en la figura del capità de l'equip, mentre que Dani Alves, amb llàgrimes als ulls semblava iniciar un comiat cap als seguidors.

L'eufòria, desfermada, es va anar allargant durant la nit, entre els càntics i les celebracions per commemorar la històrica gesta d'aconseguir guanyar els tres títols en els quals participaven en una mateixa temporada. I en prometen més per a la propera.