Novak Djokovic, el que era el gran favorit per conquerir ahir París, va patir la tercera derrota de la temporada i va acabar amb la ratxa de 28 triomfs consecutius. Es va veure sorprès per Stanislas Wawrinka, el gran triomfador de Roland Garros, en la seva segona gran victòria després de la de l'Open d'Australia 2014. El marcador final va ser de 4-6, 6-4, 6-3 i 6-4, en 3 hores i 12 minuts.

Als 30 anys, Wawrinka es converteix en el tercer jugador més veterà a aconseguir la seva primera Copa dels Mosqueters, i amb aquesta victòria aquest dilluns s'enfilarà al quart lloc del rànquing ATP.

Djokovic es va adjudicar de forma precisa el primer set amb un 4-6, presionant en cada un dels serveis del suís. Wawrinka va activar-se en el segon i se'l va quedar amb un 6-4. El tercer set va començar molt igualat i no va ser fins al setè joc que el canoner de Lausana va acabar amb la igualtat i va emportar-se el seu segon set.

En el quart, Djokovic va intentar donar un canvi i es va adjudicar els tres primers jocs però a partir de llavors el suís va començar a adjudicar-se els sets i en va aconseguir tres de seguits, que li donaven la a priori inesperada victòria. Una sorpresa general en la Philippe Chatrier i també en la ment de Djokovic, que va demostrar la seva frustació estampant la raqueta al terra i, de rebot, quasi va tocar un aplegapilotes.