Aleix Vidal, presentat ahir al migdia com a nou jugador del Barcelona, va deixar ben clar que "no és un inconvenient estar quatre mesos sense jugar" a causa de la sanció de la FIFA que impedeix al club blaugrana inscriure jugadors en competicions oficials fins al gener del 2016.

Després de fer els primers tocs al damunt de la gespa del Camp Nou i signar el contracte de cinc anys amb el seu nou equip, que ha pagat 18 milions d'euros més quatre de variables al Sevilla per tancar el fitxatge, el tarragoní es va mostrar convençut d'evolucionar durant el període d'inactivitat que li tocarà viure.

"Per a mi, no era un inconvenient fitxar pel Barcelona i estar quatre mesos sense jugar. Puc millorar moltes coses en els pròxims mesos", va explicar. Una d'aquestes qüestions "a millorar" seran els mecanismes defensius com a lateral dret, una posició en la qual ha començat a destacar en el tram final de la temporada amb el vigent campió de la Lliga Europa.

"Els pròxims mesos m'aniran bé per millorar coses específiques d'una posició que només fa un any en la qual estic treballant", va dir Vidal, qui va destacar també que en els vuit partits que ha jugat com a lateral al Sevilla no ha conegut la derrota.

Nascut a Puigpelat (Alt Camp) fa 25 anys, el flamant fitxatge blaugrana també va explicar que, després de passar el reconeixement mèdic, va mantenir una breu xerrada amb Luis Enrique, que continua sense decidir-se sobre el seu futur. De la situació del tècnic asturià va apuntar que "si he parlat amb ell, és que és clar que serà l'entrenador" l'any vinent.

Davant la possibilitat que Dani Alves decideixi, finalment, acceptar l'oferta de renovació del Barcelona, Vidal veuria positiva la continuïtat del brasiler. "Per a mi Alves és un dels millors laterals del món a dia d'avui. Si se n'anés del club, no seria una pressió extra, sinó un repte. Sé del que sóc capaç, encara que si es quedés, la competència ens aniria bé tant a ell com a mi", va puntualitzar.

En qualsevol cas, Vidal va expressar que "és un somni" poder tornar "a casa", més encara després de les voltes que ha hagut de fer per poder-se acabar fent un lloc a l'elit.

I és que abans d'acabar recalant de nou al Barcelona, Aleix Vidal ha vestit les samarretes d'equips com el Panthrakikos grec, el Gimnàstic de Tarragona, el filial del Mallorca, l'Almeria i, finalment, el Sevilla.

"Torno a la que ha estat casa meva. Tots els futbolistes han de buscar-se la vida. Espero que aquest sigui l'últim equip en el qual jugui en la meva carrera esportiva", va afirmar durant un dels moments de la roda de premsa de presentació de la qual va ser protagonista.

Tot esperant Dani Alves

De la seva banda, el vicepresident de l'àra esportiva, Jordi Mestre, va instar ahir el lateral Dani Alves que prengui una decisió "ràpida" sobre el seu futur i que faciliti una resposta a l'oferta de renovació que te al damunt de la taula. El brasiler, que el 30 de juny acaba la relació contractual amb el club català, encara no ha definit el seu futur, si bé en al celebració de diumenge al Camp Nou va deixar entreveure el seu adéu quan va assegurar que no sabia quant de temps duraria el "somni" de seguir al Barcelona.

D'aquesta manera, Mestre va dir que si el club "no el volgués renovar, no se li hauria fet l'última oferta", davant la qual Dani Alves encara no ha donat cap mena de resposta.