La junta gestora del Barcelona, que governa el club des de dilluns a la nit, en què va dimitir la directiva de Josep Maria Bartomeu, ha determinat que el 18 de juliol sigui el dia de les eleccions a la presidència, la campanya de la qual es posarà en marxa aviat amb la publicació de la convocatòria. Ramon Adell, president de la comissió gestora, va argumentar al Camp Nou que s'ha escollit aquesta data per "estimular la participació", tot i ser un dissabte i no un diumenge, com sempre s'ha fet a Can Barça. El Camp Nou tornarà a ser el marc de la votació, que s'obrirà a les 9.00 del matí i finalitzarà a les 21.00. Adell va informar que ha donat instruccions a la direcció general del club perquè faciliti en el màxim el desplaçament de socis que no siguin de Barcelona, fins i tot habilitant autocars. Respecte al nombre de suports que hauran de reunir els aspirants a president per convertir-se en candidats, la quantitat és de 2.534 firmes, per a la qual cosa disposaran de dues setmanes, i hauran de presentar-les com a data límit el 4 de juliol.

Un altre aspecte destacat és que les votacions es realitzaran a l'esplanada entre el gol sud i la tribunal del Camp Nou, on els socis ja van votar en el seu moment per al referèndum d'ampliació de l'estadi blaugrana, fa una mica més d'un any. El Barcelona publicarà avui el calendari electoral, les dates més destacades del qual són: del 12 al 18 de juny es realitzarà el sorteig i la constitució de la taula electoral. A partir del dia 19, aquelles precandidatures que vulguin formalitzar-se podran demanar les paperetes per recollir suports entre els socis. El club els dispensarà el doble de les necessàries, és a dir, 5.068, mentre que si les precandidatures en desitgen més, hauran d'abonar-les. En principi, el club disposa de 36 hores per confeccionar les paperetes, però Adell ja ha avançat que faran el possible perquè estiguin ja a disposició el mateix dia 19.

Una vegada validades les paperetes, aquelles candidatures que aconsegueixin les firmes mínimes (2.534) es convertiran en candidatures, període per al qual la mesa electoral té tres dies, tot i que Adell va dir que intentarà escurçar aquest període, perquè comenci com abans millor la campanya electoral, en la qual els aspirants informaran de les seves propostes, en els esperats debats tradicionals. La campanya conclourà el dia 16, divendres 17 serà la jornada de reflexió, mentre que el dia 18 es votarà al Camp Nou.

Freixa salta a escena

Fins ara, només Toni Freixa ha presentat en públic el seu equip de campanya, mentre que avui té previst fer-ho Agustí Benedito i, demà, el soci Jordi Farré. La setmana que ve s'espera que entrin en acció els altres tres aspirants que han anunciat en públic o privat que faran el salt: Josep Maria Bartomeu, Jordi Majó i Joan Laporta.

Freixa, que ja és precandidat a la presidència del FC Barcelona, va presentar l'equip de campanya i també la seva seu, des d'on va apuntar que en el mes i mig que durarà el procés posarà èmfasi a desmarcar-se de la junta de Josep Maria Bartomeu, de la qual n'ha estat directiu. "La junta no ha estat a l'altura per assolir l'excel·lència", va explicar. Amb el lema "Sabem a què juguem", es va presentar amb tots els membres de la llista. Aquest és l'equip que va anunciar: Toni Freixa (president), Marta de Llauder, Marc Mas, Xavier Chalé, Marcos Jover, Sergi González, Edu Fossas, Joan Bertrán, David Vilajoana, Francisco Ibáñez, Juan Manuel Alcázar, Lluís Jové, Albert Deulofeu i Antoni Abad.